S P E L - I N F O

         

CLEOPATRA: A Queen's Destiny (ook: Riddle of the Tomb)


Uitgever: Nobilis Software Inc. / 2007
Ontwerper: Kheops studios

Platform: PC, Mac, iPad.

Systeemeisen:
--- Windows 2000/XP/Vista, Processor: 1Ghz - 128 RAM (256 MB aanbevolen), 64MB videogeheugen, 1.5 GB opslagruimte.
--- MAC OS 10.8/10.7/10.6/10.5 - Processor: 1.0 GHz (alleen intel) - RAM: 256 MB - 1.5 GB opslagruimte.

Categorie:
Historisch drama, Egypte 50 BC, kidnap, samenzwering, geïllustreerd realisme, 1ste persoon, point & click.

Extra info In 2008 de VS uit gebracht als Cleopatra: Riddle of the Tomb

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Thomas, een leerling-astroloog, leeft in AlexandriŽ ten tijde van Cleopatra. Het land is verwikkeld in een burgeroorlog en de "Voorspellingen" die de astrologen maken, kunnen dan ook van grote waarde zijn voor de toekomst van het land.
Thomas wordt verliefd op de dochter van zijn leermeester Akkad. Als Iris en Akkad op een dag spoorloos verdwenen zijn, gaat Thomas op onderzoek. Zo raakt hij verwikkeld in een complot, waarin wordt geprobeerd om Cleopatra afstand te laten doen van haar troon.
In zijn zoektocht naar Iris, bezoekt Thomas de Grote Bibliotheek van AlexandriŽ en de beroemde vuurtoren van Pharos. Naast het kunnen bereiden van drankjes, zal hij ook al zijn kennis van sterrenbeelden nodig hebben, om Iris te kunnen bevrijden.

      

Voordat je met dit spel begint, mag je een sterrenbeeld uitzoeken, dat in je profiel wordt geplaatst. Het uitgekozen sterrenbeeld bepaalt of Thomas die dag geluk of pech heeft. Heeft hij pech, dan zal hij niet zomaar alles vinden wat hij nodig heeft. Je zult een extra puzzel moeten oplossen.
Heb je het spel helemaal uitgespeeld, dan krijg je twee extra sterrenbeelden ter beschikking. Hiermee kun je het spel nogmaals spelen, met uitsluitend geluksdagen of met alleen maar pech.

De puzzels zijn met een beetje logisch nadenken best te doen. Je krijgt voldoende hints en hulp, ook als je geen Griekse letters kunt lezen. Er zitten geen doolhoven of schuifpuzzels in het spel, maar wel is het nog een heel gepuzzel om de namen van kruiden te vinden en er dan een drankje mee te brouwen. Vind je het leuk om oude machines te repareren, dan kom je volledig aan je trekken. En je kunt daarna ook nog echt schieten met de katapult.

      

De grafische beelden zijn, zoals in de meeste hedendaagse spellen, van hoge kwaliteit. Wel is het jammer dat alles in bruin-tinten gehouden is en er geen figuranten rondlopen. Het oude AlexandriŽ was immers kleurrijk en druk bevolkt. Je kunt 360 graden rondkijken, om de schitterende plaatjes te bekijken. Het lopen gaat van beeld tot beeld in de richting die het spel bepaalt.

De stemmen zijn goed gekozen. Je hoort een oude Thomas het verhaal vertellen en een nog jonge Thomas praten tijdens het spelen. Maar de karakters van de enige drie personages die je ontmoet, komen niet uit de verf. Het blijft bij stereotypes: mooie jonge eerlijke astrologe, gebochelde Griekse slaaf, die niet te vertrouwen is en een half-gekke oude Egyptische bewaker met vooroordelen.
De muziek is aangenaam en nergens storend.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.