S P E L - I N F O

         

CHUCHEL


Uitgever: Amanita Design / 2018
Ontwerper: Amanita Design

Platform: PC, Mac, Linux, Android, iPhone, iPad.

Systeemeisen:
--- Windows 7/8/10 - Processor: 2.3 GHz Dual Core - 1 GB RAM - Grafische kaart: Intel HD 4000 - 1 GB beschikbare HD ruimte.
--- MAC OS X v10.7 en hoger - Processor: 2.3 GHz Dual Core - 1 GB RAM - Grafische kaart: Intel HD 4000 - 1 GB beschikbare HD ruimte.

Categorie:
Humoristische fantasie, casual puzzels, zoektocht, gestileerde 2D of 2.5D beelden, 3de persoon, toetsenbordbesturing in minigames, point & click.

Beschrijving en review:
Chuchel is een zwarte, harige bal, die tevreden zijn leventje leidt temidden van ander vreemde wezens. Als hij op een ochtend wakker wordt en zijn favoriete ontbijtje wil verorberen, verschijnt er ineens een grote zwarte hand die de kers oppakt en verdwijnt.
Chuchel, die nogal snel boos wordt en ook niet zo heel slim is, laat dit natuurlijk niet over zijn kant gaan en zet de achtervolging in, soms geholpen, soms tegengewerkt door Kekel, die kersen ook lekker vindt.

      

Het verhaal is snel verteld, de rest wordt getoond in 30 aparte, vrolijke scenes. Zo kun je ze wel noemen, want ze zitten vol bizarre, visuele grappen en situaties. De achtergronden zijn eenvoudige witte of pastelgekleurde vlakken met vegen of spikkels, waarin je helder gekleurde grappige wezens en voorwerpen ziet. De tekeningen lijken bedrieglijk eenvoudig, maar bij nader inzien zijn ze rijk gedetailleerd.
Als Chuchel de omgeving manipuleert, zie je meteen via humoristische animaties het resultaat van zijn pogingen om obstakels te overwinnen en bij de kers te komen. Het is vaak lachen om de absurde situaties en onzinnige oplossingen.

Het spel wordt met een muisklik gestuurd, maar bij enkele minigames, zoals het vliegen op een vogel terwijl je voorwerpen ontwijkt, kun je alleen je WASD toetsen gebruiken. Dat wordt goed aangegeven. En als je echt vastzit, is er een hintfunctie.
Er zijn geen gesproken teksten, de wezentjes grommen of blabberen en dat is voldoende.
De aanstekelijk vrolijke muziek is perfect getimed en past uitstekend bij de sfeer van het spel.

      

Samengevat is Chuchel een humoristisch, goed getekend, origineel puzzelavontuur voor jong en oud. Doordat het spel in apart oplosbare puzzelscenes is verdeeld, is het uitermate geschikt om tussendoor op een handheld te spelen.


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere spellen van Amanita Design:
Botanicula
Creaks
Machinarium
Pilgrims
Samorost 2
Samorost 3

Gratis te spelen:
- Osada
- Questionaut
- Rocketman
- Samorost 1
- The Quest for The Rest