S P E L - I N F O

         

CHRONICLES OF MYSTERY 2: The Tree of Life


Uitgever: City Interactive / 2009
Ontwerper: City Interactive

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista/7, Intel Pentium3 CPU 1.6 GHZ, 512 RAM, NVIDIA GeForce of ATI Radeon - 64 MB videogeheugen - DirectX 9.0C - 3 Gb opslagruimte.

Categorie:
Mysterie, zoektocht naar mythische boom, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Sylvie Leroux heeft een boek geschreven over haar vorige avonturen en is op weg naar VenetiŽ om daar een lezing geven. Maar eerst wipt ze nog even binnen in het Maritieme Museum in Bretagne. Het museum is in bezit gekomen van een zeer oude scheepskist uit de 15de eeuw en Sylvie zal de kist, die een bijzonder slot heeft, gaan onderzoeken op echtheid.
Ze ontdekt in het kistje een plattegrond en een dagboek dat spreekt over een eiland, waar de Boom des Levens groeit.
De museumdirecteur regelt voor Sylvie een ontmoeting in VenetiŽ met een zekere graaf Saint-Germain, die meer van het kistje lijkt te weten. Als er vervolgens een moord gepleegd wordt en de graaf Sylvie inhuurt om onderzoek te doen naar de Marie-Celeste, een schip dat volkomen verlaten werd teruggevonden en connecties heeft met het kistje, begint Sylvie's avontuur, dat haar uiteindelijk naar de Boom des Levens zal brengen.

      

De puzzels in het spel zijn voornamelijk gebaseerd op je inventaris. Wat niet wil zeggen dat het slechts een eenvoudig oprapen en gebruiken van voorwerpen is. Hoewel Sylvie aanwijzingen geeft, is het soms nog een hele klus om uit te vinden hoe je bijvoorbeeld een vlek uit een sjaaltje haalt of ongezien een gondel gebruikt. Het spel heeft een ingebouwde hotspot-aanwijzer, maar hoe je de aangewezen voorwerpen uiteindelijk te pakken krijgt, is weer een ander verhaal.
Naast de voorwerppuzzels zitten er ook een schuifpuzzel en twee tijd-puzzels in. Gelukkig krijg je wel voldoende tijd, als je eenmaal weet wat je moet doen.

      

De grafische beelden zijn geweldig en sfeervol. De wolken bewegen heel natuurlijk, er vliegen vogels, er waait gras en alles ziet er zeer authentiek uit; of je nu door de straten van CaÔro loopt, of op een vervallen binnenplaats in Gibraltar staat.
Het is dan ook jammer dat de karakters zo houterig staan en steeds dezelfde wiebelige bewegingen maken. En is het zelfs verwarrend als je helemaal niet ziet dat voorwerpen opgeraapt of afgegeven worden.

De muziek is zeer goed en past precies bij de sfeer van elke plek die je bezoekt.
Ook de stemmen zijn prima in orde, al kan het behoorlijk op je zenuwen gaan werken als Sylvie voortdurend "Think Sylvie, Think" of "Trial and error they say" zegt, als je voor de zoveelste keer iets fout doet. Maar dat kun je haar natuurlijk niet kwalijk nemen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Chronicles of Mystery serie:
Chronicles of Mystery: The Scorpio Ritual