S P E L - I N F O

         

CHRONICLES OF MYSTERY: The Scorpio Ritual (Testament of Sin)


Uitgever: City Interactive / 2008
Ontwerper: Navarre Corp

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista - 1.5 GHz processor - 512 MB RAM - 64 MB DirectX 9-compatible videokaart - DVD drive - 1 GB beschikbare opslagruimte.

Extra info: Draait op Windows 7 met de compatibiliteit op Windows XP SP3.

Categorie:
Mysterie, samenzwering, zoektocht, Istanboel, Rome, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Archeologe Sylvie Leroux krijgt een telefoontje van haar oom Olivier. Hij heeft een belangrijke archeologische ontdekking gedaan in de ruļnes van Gozo. De ontdekking kan Sylvie helpen bij het bewijzen van haar theorie, waar ze momenteel een boek over schrijft.
Sylvie reist onmiddellijk naar Malta, waar ze haar kindertijd doorbracht in het huis van oom Olivier.
Oom is echter nergens meer te vinden. En als er ook nog belangrijke voorwerpen uit de opgraving zijn verdwenen, wordt het tijd voor Sylvie om achter de waarheid en haar oom te gaan.
De speurtocht brengt haar zelfs tot in het Vaticaan, waar ze ontdekt dat de voorwerpen die haar oom vond, de ondergang van de wereld kunnen brengen. De Hospitaalridders, die al jaren dit gevaarlijke voorwerp verborgen hielden, hebben na 4000 jaar gefaald in hun opdracht.

      

De vele puzzels in dit spel zijn goed doordacht en passen logisch in het spel. Ze zijn niet al te moeilijk, omdat Sylvie op alles wat je aanklikt commentaar geeft, dat tevens een hint is voor je volgende actie. Ook als je iets goed doet, zal Sylvie dit laten weten.
Het verhaal zit goed en logisch in elkaar. Je krijgt het al spelend van Sylvie en de andere karakters te horen. Alleen voor de laatste puzzel in het spel, moet je even een document doorlezen.
Jammer is wel, dat het spel zo kort is. Het wordt spannend als Sylvie het mysterieuze voorwerp vindt en dan is het plotseling afgelopen.

      

De grafische beelden zijn uitstekend en er is veel aandacht besteed aan kleine details, die de omgevingen waar je loopt levendiger maken. Wapperende gordijnen in een raam, een poes in een binnenplaats, die zich uitrekt of haar pootje wast. Ook Sylvie en de andere karakters bewegen heel natuurlijk.
In de tussenscenes kloppen de mondbewegingen niet met de gesproken tekst, maar dat komt waarschijnlijk omdat het spel van oorsprong Pools is en niet Engels. Het is in ieder geval niet echt storend.

De stemmen passen bij de karakters en de uitspraak is duidelijk. Je kunt ook altijd de ondertiteling meelezen, ook in de tussenscenes.
De muziek is niet opvallend, past wel bij de sfeer van het spel en stoort nergens.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Chronicles of Mystery serie:
Chronicles of Mystery 2: The Tree of Life