S P E L - I N F O

         

THE CAPRI CONNECTION


Uitgever: G+S Software / 2014
Ontwerper: Gey en Silvio Savarese

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista/7/8 - Minimum beeldschermresolutie: 1024 x 768 - 2 GB HD ruimte - DVD speler - Windows MediaPlayer.

Categorie:
Science fiction mysterie, paralelle wereld, foto-slideshow, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Er is weer een scheur ontstaan in het ruimte-tijd continium. De geesten van duizenden mensen worden zomaar naar een passend lichaam in Universum 3 getransporteerd. Maar niet alleen mensen, ook grote voorwerpen zoals bruggen en gebouwen staan ineens op een ander plaats.
Nico Fredi die in het lichaam van Nick Freuds in Universum 3 terecht komt, probeert het probleem op te lossen. Hij begint met de zoektocht naar professor Costanzo Gravitiello, die eveneens aan een oplossing voor zijn mislukte experiment werkt. Onderweg komt hij personen tegen die hem willen helpen, maar krijgt hij ook tegenwerking van degenen die eigenlijk zeer tevreden zijn met de nieuwe situatie en die beslist niet willen veranderen.

      

Het verhaal dient in feite alleen om je langs de prachtigste plekjes te leiden van Capri en dorpen langs de Italiaanse bergkust bij Napels.
En prachtig is het inderdaad. Tienduizend foto's voeren je meter voor meter door pittoresque dorpen met smalle stijle straatjes en trappen. Je wandelt over bergpaadjes en door bossen en langs afgronden, tot je boven op een berg kunt genieten van een fantastisch uitzicht op een baai. Maar je loopt ook rond in een toeristische winkelstraat en een park of bezoekt galerijen en museums, boven en onder de grond. Er is voor elk wat wils. En het nodigt hoe dan ook allemaal uit om hier eens op vakantie te gaan en al dat moois met eigen ogen te bekijken en de unieke sfeer op te snuiven. Maar ook voor degenen die hiertoe niet in de gelegenheid zijn, is het een tractatie om op deze manier andere streken te ontdekken.

      

Je kunt dan ook op twee manieren door het spel gaan. Als avonturier, waarbij je de puzzels onderweg oplost, of als kijktoerist zonder problemen die je afleiden.
Kies je voor de avonturier, dan speel je als Nick Fredi die van persoon naar persoon gestuurd wordt met opdrachten zoals het zoeken naar kristallen en gelukshangertjes, het oplossen van wiskundige- en kleurenraadsels en het beantwoorden van quizvragen.
De puzzels zijn goed in het verhaaltje geīntegreerd. Ze geven je een reden om alles heel goed te bekijken en onderzoeken. De inventaris is overzichtelijk ingedeeld en de bediening eenvoudig. Sommige moeilijke mechanische puzzels zijn met een druk op de knop automatisch op te lossen. Omdat het verhaal lineair is, zul je echter op andere momenten moeten blijven zoeken naar het juiste voorwerp om verder te kunnen gaan. Je reist namelijk via een oude koelkast, waarvoor je alleen met 'caprini' geld een reisticket kunt kopen in een rode brievenbus, die echter pas verschijnt nadat je alles hebt gedaan wat je moest doen in een locatie.

      

Het spel is te spelen in het Engels of Italiaans, of in het Italiaans met Engelse of Franse ondertitels. De laatste opties zijn aan te bevelen omdat de originele Italiaanse stemmen veel beter passen bij de personen die je ontmoet. Iedereen doet duidelijk zijn of haar uiterste best om naturel te klinken, maar het is toch wel duidelijk dat het geen professionele acteurs zijn. De teksten worden soms al te duidelijk opgelezen en eigenlijk geeft dat een extra charme aan het spel.
Een groot pluspunt is overigens, dat je alle dialogen kunt nalezen in het Engels. Zo kun je altijd de aanwijzingen die je krijgt op je gemak bestuderen. Dat voorkomt onnodig dwalen als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een stukje halfverbrand papier.

      

De achtergrondmuziek is aangenaam om naar te luisteren. En al past reggae niet echt bij een Italiaans vissersdorp, het is wel lekker vrolijk en ook daar schijnt de zon volop. Op andere plaatsen zoals het bos is de muziek wel bijpassend sfeerbepalend. Je hebt dan ook vaak de neiging om wat langer rond te hangen, alleen voor de muziek. En hoor je geen muziek, dan hoor je wel de vogels fluiten in de bomen.
Achtergrondgeluiden zijn waar nodig aanwezig, ook om aan te geven of je bij een puzzel de juiste beslissing nam.Al met al is "The Capri Connection" een aangenaam verpozen in een schitterende omgeving, met sfeervolle muziek en puzzels die je stimuleren om beter te kijken naar allerlei mooie details. Een uitnodiging om je wandelschoenen aan te trekken en te gaan genieten van natuur en cultuur.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Eerdere delen in de Capri trilogie:
A Quiet Weekend in Capri.
Anacapri: The Dream.