S P E L - I N F O

         

ANACAPRI: The Dream


Uitgever: G+S Software / 2007, 2010
Ontwerper: Gey en Silvio Savarese

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98SE/ME/2000/XP/Vista - 256 MB DRAM geheugen - Monitor met 4:3 scherm - 1024x768 resolutie - 16 miljoen kleuren - 6.7 GB opslagruimte.

Categorie:
Fantasie, bovennatuurlijk, historisch, Capri, fotografisch, live action, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Extra info:
In 2010 werd een verbeterde versie uitgegeven als onderdeel van de "Mysteries of Capri" collectie, geschikt voor Windows XP/Vista/7.

Beschrijving en review:
Zoals de titel al aangeeft, speelt het verhaal zich af op het Italiaanse eiland Capri.
Daarbij kun je, in plaats van de adventure te spelen, ook kiezen voor een toeristische toer. Dit spel is dus ook heel goed te gebruiken als gids of herinnering aan een mooie vakantie.

Je speelt als Nico Fredi, een expert op het gebied van oude civilisaties. Hij wordt door een collega gevraagd te helpen zoeken naar een mysterieuze schijf. Volgens een legende is de schijf gemaakt van obsidiaan en heeft hij f speciale krachten, f er rust een vloek op. Al eeuwen lang hebben koningen en veldheren de kracht van deze Disk gebruikt...of misbruikt.

      

De verhaallijn is boeiend. Dr Nico arriveert op het eiland, op zoek naar de schijf, maar is alles wat hij ziet en hoort ook echt, of juist niet? Na een poosje kom je erachter dat het verhaal zich voor een deel in de "Realiteit" afspeelt en voor een ander deel in een "Droomwereld". Je kunt uiteindelijk naar believen tussen de twee werelden switchen via een bel en een drankje in je inventaris. En wat in de ene wereld gebeurt, heeft ook invloed op de andere. Naarmate je verder in het spel komt, wordt het een en ander vanzelf duidelijker.

Grafisch is alles prima in orde. In 9999 foto's krijg je een fantastisch beeld van een deel van het eiland. Er is heel veel te bewonderen en te bekijken. Je bezoekt de stad Anacapri, museums, kerken, smalle wandelweggetjes langs berghellingen en door bossen, hl lange trappen, het strand, de zee en oude forten langs de kust. Dit alles betekent ook, dat het geen spel is waar je zomaar even snel doorheen rent. De wegen zijn lang, de omgeving vol met dingen die je kunt bekijken.

      

De puzzels zitten goed in elkaar en zijn vaak origineel. Zo leer je het Napolitaanse kaartspel Scopa. En je zult moeten winnen van een geroutineerde speler (wees gerust, er is ook een cheat beschikbaar). En praat je met een oude Romeinse veldheer, die zijn arm kwijt is, dan is het een nobele taak voor jou om hem terug te brengen.
Wat bijdraagt aan het puzzelplezier is het feit, dat niet alles wordt voorgekauwd. Als je bijvoorbeeld iets op de grond kunt/moet leggen, dan verschijnt er niet altijd een "hotspot". Het wordt aan je eigen inzicht overgelaten. Wl zie je een andere cursor als je iets kun oprapen of bekijken.

Het spel is te spelen in de originele taal: het Italiaans, of in een Engelse vertaling. Er is geen ondertiteling, maar alle dialogen kunnen teruggelezen worden in een menu. Gezegd moet worden dat de Engelse stemmen soms misplaatst zijn. Als je een gedistingeerde Italiaanse antiekhandelaar spreekt, verwacht je geen stem die lijkt op een Amerikaanse twintiger met een zwaar accent.
De muziek daarentegen is goed, origineel en passend bij de scenes in het spel

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Capri trilogie:
A Quiet Weekend in Capri.
The Capri Connection.