S P E L - I N F O

         

CONQUESTS OF CAMELOT: The Search for the Grail


Uitgever: Sierra On-Line / 1990
Ontwerper: Sierra On-Line

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- MD-DOS 2.0 - Processor: Intel 8088/8086 - 512 KB RAM - 3.5" floppy disk drive - VGA videokaart - Adlib, Game Blaster geluidskaart.

Categorie:
Historische fantasie, zoektocht naar Heilige Graal, Arthur, Camelot, met arcade, tekst invoer, 3de persoon, toetsenbordbesturing.

Beschrijving:
Het spel start rond de periode van de ondergang van Camelot, in de tijd van koning Arthur, Guinevere en Lancelot. Na een visioen over de Heilige Graal gaan Gawain, Lancelot en Galahad op pad om dit voorwerp te vinden. Ze keren echter nooit terug. En dan gaat koning Arthur zelf op zoek naar de missende ridders en de Heilige Graal.

Het spel is in drie gedeeltes geknipt.
Het avontuur start in Camelot, waarna Arthur door Engeland reist. Hij vecht tegen een Zwarte Ridder om Gawain te redden. Daarna gaat hij naar Glastonbury om de ruines van Glastonbury Tor, de abdij en Chalice Well te bezoeken. Een gestoorde monnik beweert dat Jozef van Arimathea hem de Graal schonk.
Vervolgens wordt de tocht verder gezet naar Otmoor waar koning Arthur door de Vrouwe van het Meer wordt uitgedaagd om raadsels op te lossen in ruil voor de vrijlating van Lancelot.
Tenslotte gaat Arthur naar Galahad die in het Midden-Oosten wordt gevangengehouden. In Gaza ontmoet Arthur As-Sirat. Hij bezoekt Jerusalem en gaat daarna ook nog naar Palestina waar hij de mensen onbaatzuchtig helpt.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Conquests serie:
Conquests of the Longbow: The Legend of Robin Hood