S P E L - I N F O

         

CONQUESTS OF THE LONGBOW: The Legend of Robin Hood


Uitgever: Sierra On-Line / 1991
Ontwerper: Sierra On-Line

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- DOS 3.0 tot 3.3 - 8088/8086 processor - 640 KB RAM - 3.5" of 5.25" floppy disk drive - EGA, MCGA, VGA videokaart - Adlib, Sound Blaster of gelijkwaardige geluidskaart.

Categorie:
Historische fantasie, 12de eeuw, Sherwood forest, actie-scenes, 2D en 2.5D geïllustreerd realisme, de persoon, point & click.

Beschrijving:
Het is het jaar 1193 en de Derde Kruistocht in het Heilige Land is net ten einde. Richard Leeuwenhart keert terug naar Engeland en wordt onderweg overvallen en ontvoerd door de soldaten van de Oostenrijkse hertog Leopold. De hertog eist een grote som losgeld, maar Richards broer John vind het wel prettig dat hij door kan regeren zolang zijn broer weg is en betaalt dus niet.

Intussen wordt het leven van Robin Hood en zijn mannen in Sherwood Forest er niet makkelijker op door de acties van de sheriff van Nottingham. Maar Robin zou Robin niet zijn als hij niet alles op alles zou zetten om de mooie Lady Marian te veroveren en tegelijk op te komen voor de armen en misdeelden van de stad. Bovendien ontdekt hij ook nog het complot om de rechtmatige koning Richard van zijn troon te stoten en besluit hij actie te ondernemen.

Het spel kent vier verschillende eindes, afhankelijk van je acties.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Conquests serie:
Conquests of Camelot: The Search for the Grail