S P E L - I N F O

         

THE TALES OF BINGWOOD, Chapter 1: To Save a Princess


Uitgever: Bug Factory / 2008
Ontwerper: Bug Factory

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista - Pentium 300MGz (600 MHz aanbevolen) - 128 MB RAM (256 Mb aanbevolen) - videokaart DirectX 9 compatible - 100 MB opslagruimte.

Categorie:
Sprookje, middeleeuws dorpje, humor, handgetekende 2D beelden, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Tom droomt van de mooie dochter van de koning, maar zijn dromen lopen niet zo goed af. De volgende dag verkondigt de stadsomroeper dat de prinses ontvoerd is door een Boze Tovenaar. De dorpelingen hebben het veel te druk met hun eigen zaken, dus wordt visserszoon Tom aangewezen als vrijwilliger en mag hij de prinses gaan redden.
Maar voor Tom zelfs maar in de buurt van de Boze Tovenaar kan komen, zal hij eerst het dorp moeten verlaten en dat is niet zo makkelijk als hij dacht. De brug over de kloof is stuk en de arbeiders willen hem niet repareren, omdat ze niet meer betaald worden uit de koninklijke schatkist.

      

Als twee Finse vrienden bij elkaar komen en besluiten een spel maken, dat vooral de humor van Monkey-Island moet hebben, dan komt daar The Tales of Bingwood uit als resultaat. En dat resultaat mag er zijn! The Tales of Bingwood is een 2D spel, getekend in vrolijke kleuren, met tussen-animaties die prima geďntegreerd zijn.
De problemen lost Tom op een dwaze manier op, die inderdaad sterk aan Monkey-Island of Kyrandia doet denken en de bediening van het spel is eenvoudig. Tom zoekt voorwerpen, combineert ze en gebruikt ze vervolgens nét iets anders dan je zou verwachten. Je hoeft gelukkig nergens in de geanimeerde achtergrond te turen en te zoeken naar het voorwerp dat je nodig hebt. Als je over een voorwerp heengaat met je cursor, verschijnt een schermpje met de naam.

      

Het spel is voorzien van gesproken en geschreven tekst, die vaak subtiel grappig is.
De stemmen passen bij de karakters, die zichzelf nogal serieus nemen. De smid Arnold, lijkt wél heel erg op een acteur met dezelfde voornaam.
De achtergrondgeluiden, zoals kabelend water, zingende vogels en het geluid van voetstappen zijn perfect aan de leuke muziek toegevoegd.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Meteen spelen?    Download het gratis hoofdstuk, via Internet Archive.