S P E L - I N F O

         

BELIEF AND BETRAYAL (Jonathan Danter)


Uitgever: dtp Entertainment, Anacaonda Games / 2007 - Lighthouse Interactive / 2008
Ontwerper: Artematica

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98/ME/2000/XP/Vista - Pentium 1Ghz of AMD Athlon - 256/512 RAM (1 Gb voor Vista), 64Mb DirectX 9.0c compatible videokaart - 4x CD-rom drive of DVD rom drive) - DirectX 9.0c compatible geluidskaart - 2 Gb HD ruimte.

Categorie:
Historisch complot, onderzoek, London, Rome Vaticaan, geïllustreerd realisme, meerdere karakters, 1ste en 3de persoon, point & click.

Extra info:
Het spel verscheen in 2007 in Duitsland onder de titel Jonathan Danter: Das Medaillon des Judas.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Als journalist Jonathan Danter op het punt staat te vertrekken voor een interview met kardinaal Gregorio, gaat de telefoon. Het is een inspecteur van Scotland Yard, die hem vraagt om onmiddellijk naar London te komen. Jonathan's oom Frank, waarvan iedereen dacht dat hij 10 jaar geleden al was overleden, blijkt vorige week te zijn vermoord. Omdat Jonathan de sleutel van een kluisje erft, is nu waarschijnlijk ook zijn leven in gevaar. Zijn oom werkte namelijk voor de "Legat", een geheime organisatie, die verbonden is aan het Vaticaan. Frank was op het spoor gekomen van verraders en moordenaars binnen de organisatie. Een verraad dat uiteindelijk te maken blijkt te hebben met de 30 zilverlingen die Judas ooit kreeg.

Nadat Frank in het appartement van zijn oom aangevallen wordt en verdacht wordt van de moord op twee politie-agenten, besluit hij de zaak zelf te onderzoeken. Hij krijgt hulp van Katrin, die eveneens lid is van het "Legat".

      

Het ontmaskeren van een samenzwering die met het Vaticaan te maken heeft. De bezoekjes aan oude kathedralen, musea en catacombes. Deze historische triller doet erg denken aan de boeken van Dan Brown.
Het verhaal zit goed in elkaar en de plekken die je bezoekt, overtuigen je volledig van hun bestaan. En niet alleen omdat het St.Pietersplein in Rome correct is weergegeven. De grafische beelden zijn dan ook zeer gedetailleerd. Je kunt het oude stof bijna ruiken. Het is dan ook jammer dat de mensen die in die schitterende achtergrond lopen, minder mooi zijn vormgegeven.

De stemmen daarentegen passen zeer goed bij de karakters en komen heel natuurlijk over. De humor in de dialogen is niet overal even geslaagd, maar dat is uiteraard persoonlijk.
De achtergrondmuziek is sfeerverhogend en stoort nergens.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.