S P E L - I N F O

         

AGON: The Mysterious Codex (London, Lapland en Madagascar)
AGON: From Lapland to Madagascar



Uitgever: Viva Media / 2003, 2004, 2006 - BigFish / 2010
Ontwerper: Private Moon Studios

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows 98/ME/2000/XP - Processor: Pentium 3 800MHz - 128 RAM - 32 MB videokaart - DirectX 9.0 - 620 MB opslagruimte.

Categorie:
Mystery, historisch, reizen, met minigame/bordspel, geïllustreerd realisme, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Extra info:
The Mysterious Codex (2006)
Onder de naam The Mysterious Codex zijn deel 1, 2 en 3 gezamenlijk op 1 cd uitgebracht. Hiermee heb je een volwaardig lang spel, waaraan enkele verbeteringen zijn toegevoegd, zoals de save-mogelijkheden.
Ook kun je, nadat je een bordspel gevonden hebt, dit voor je plezier blijven spelen, buiten het spel om.
De Mysterious Codex werkt niet onder Vista.


From Lapland to Madagascar (2010)
In 2010 werden de delen 2 en 3 gecombineerd uitgebracht door BigFish. Deze versie is geschikt gemaakt voor Windows XP/Vista en 7.
Deel 1, The London Scene, is apart bij BigFish verkrijgbaar.

Beschrijving en review:
London Scene (2003)
Professor Samuel Hunt, werkzaam in het British Museum, krijgt een geheimzinnige brief van ene W.K. Hierin wordt gewag gemaakt van een codex, een verborgen geheim binnen het museum en van 12 locaties die bezocht moeten worden. Bij de brief zit een pagina uit die codex. Hierin leest Hunt over oude bordspellen en een Zwarte Koning, die de mensheid bedreigt.
In de rol van Hunt ga je op zoek naar het geheim.

      



Adventures in Lapland (2003)
In deel 2, in Lapland, moet Hunt niet alleen op zoek naar een bordspel, maar mag hij ook zijn eigen vervoer regelen in een ijskoud landschap.

      



Pirates of Madagascar (2004)
In deel 3, dat zich afspeelt op een tropisch eiland, ontmoet Hunt de laatste piraat. De erfenis van een zeeroverskapitein leidt hem uiteindelijk naar een tweede bordspel en een stuk steen van de Agon.

      


Het spel is grafisch zeer mooi. Zelfs de kleinste details zijn nauwkeurig weergegeven. Behang in een kamer, de structuur van hout, de weerspiegeling op een glas, alles even realistisch. Met name de branding aan de kust van Madagascar is een genot om te bekijken.
De stemmen zijn professioneel en er is ondertiteling in het Engels.

De bediening is eenvoudig klikken als je cursor dit aangeeft.
Via muisbewegingen kun je 360 graden om je heen kijken. Dit kan tot misselijkheid leiden, voor mensen die er gevoelig voor zijn.

De puzzels variëren van een eenvoudig combineren van voorwerpen, tot het ontraadselen van vreemde schrifttekens. Het bordspel in Lapland is moeilijk. Je hebt gelukkig wel de mogelijkheid om voor en tijdens het spel de moeilijkheidsgraad aan te passen.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Meer over de zoektocht van professor Hunt in:
Agon 4: The Lost Sword of Toledo.