S P E L - I N F O

         

80 DAYS


Uitgever: Focus Home Interactive / 2005
Ontwerper: Frogwares

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 2000/XP - Processor: Pentium 1 GHz of AMD Athlon 512 MB RAM - 64 MB DirectX9 videokaart, NVIDIA GeForce3TI of ATI Radeon8500/9000, laptopkaarten niet volledig ondersteund - DirectX9 geluidskaart - 8X CD-ROM - Opslagruimte: 2 GB.

Extra info:
Dit spel bevat een foutje, waardoor het op sommige pc's, op een bepaald punt crasht. De makers hebben voor het duitstalige spel een herstelbestand gemaakt, dat je op fileplanetkunt downloaden.
Nadeel is wel, dat na het installeren van de patch, je oude savegames niet meer werken!
Een andere optie is, om vr het punt waarop hij crasht, even je grafische instellingen in het optie-menu naar beneden te zetten. Dit kan je over het moeilijke punt heen helpen.

- Het spel draait ook onder Windows7 32 en 64 bit.

Categorie:
Reisverhaal, fantasie, geïnspireerd door boek van Jules Verne, stealth-actie, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving:
Het is 1899. Oliver Lavisheart, jong en dapper, onderneemt een reis om de wereld. Zijn oom heeft een weddenschap afgesloten over de haalbaarheid van de reis die Phileas Phogg ooit maakte. Bovendien mag Oliver onderweg op zoek gaan naar bewijsstukken die aantonen dat zijn oom vier belangrijke apparaten heeft uitgevonden. Hij heeft hiervoor 80 dagen de tijd, net als zijn grote voorbeeld Phileas Phogg, bekend van het boek door Jules Verne. En zoals Phileas werd dwarsgezeten door Fix, zo heeft Oliver last van de kleinzoon van Fix.
Oliver reist per cruiseschip, zeppelin en trein, naar exotische bestemmingen zoals Egypte, India, Japan en Amerika en natuurlijk gaat niet alles van een leien dakje.
      


In deze adventure krijg je, als je dat wilt, ook de gelegenheid om gebruik te maken van voertuigen zoals een vliegend tapijt en kamelen. En je kunt vrij rondlopen in een zeer gedetailleeerde 3d-omgeving. Natuurlijk zijn er ook de nodige puzzels om op te lossen en heb je volop gelegenheid om de realistische omgeving te bekijken. Al is het in dit spel wel nodig om voldoende te eten en te rusten.
En als je niet in de toeristische toer speelt, ben je ook nog beperkt in tijd en geld.
Het spel kan in 3 verschillende moeilijkheidsgraden gespeeld worden: als toerist, als globetrotter en als avonturier.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.