S P E L - I N F O

         

7 DAYS A SKEPTIC


Uitgever: Fully Ramblomatic / 2003
Ontwerper: Ben Yahtzee Croshaw

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98/ME/2000/XP - Processor: Pentium 600 MHZ
- 128RAM - Videokaart met 16 bit kleur - Geluidskaart.

Categorie:
Horror, moordenaar, ruimteschip, tijdpuzzel, 2D getekende beelden, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Er zijn 400 jaar voorbij gegaan sinds in 5 Days a Stranger meesterinbreker Trilby het raadsel oploste rond DeFoe Manor en de moordende geest.
Inmiddels heeft de Earth Federation besloten om oude ruimteschepen weer op te knappen. Als de Mephistopheles een onbekend voorwerp, dat ergens in de ruimte drijft, aan boord haalt, beginnen de problemen. Weer vallen er slachtoffers.
Jij mag, als dr. Jonathan Somerset, proberen dit raadsel op te lossen en te voorkomen dat iedereen wordt vermoord.

      

Het verhaal steekt weer goed in elkaar, al zijn er ditmaal een paar ongerijmdheden. Er is aan boord van het ruimteschip bijvoorbeeld een ontsnappingscapsule, die 24 uur voorbereiding nodig heeft om te kunnen gebruiken!?
Verder is het jammer dat het einde de indruk wekt afgeraffeld te zijn. Het is te snel en voelt niet goed afgerond.
De puzzels zijn weer niet al te moeilijk. Ze zijn echter niet altijd logisch. Zo moet je je ergens achter verbergen en dit kan maar achter één voorwerp, terwijl andere voorwerpen in de buurt groter en logischer zijn. Maar verder is alles goed te doen.

      

Ook in deel twee weet Croshaw door middel van de kleine ruimtes in een zwarte omgeving, de claustrofobische sfeer van een ruimteschip te schetsen. De eenvoudige omgevingen zonder al te veel details passen uitstekend in een ruimteschip. De soepel lopende karakters steken daar prima bij af.

Bij de dialogen kun je steeds kiezen uit een rijtje mogelijke gespreksonderwerpen. Ze zijn vaak grappig en geven je inzicht en hints in het verhaal.
De muziek wordt net als in het voorgaande deel gedoseerd toegevoegd om de spanning weer te geven. De achtergrondgeluiden zijn zeer effectief. Heel apart was ook het ademen van de man die in het ruimtepak buiten het schip in de verder doodstille ruimte verbleef.

      


Meteen spelen?    Download dit gratis spel (1,4 Mb - special edition 14,1 Mb), via Yahtzee's website.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Eerder avontuur met DeFoe's geest in 5 Days a Stranger