S P E L - I N F O

         

ZERO CRITICAL


Uitgever: Bethesda Softworks / 1998
Ontwerper: Istvan Pely Productions

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows 95 - Processor: Intel Pentium 75 MHz - 16 MB RAM - Videokaart: SVGA display, 256 kleuren - 16-bit geluidskaart - 4x CD-ROM drive - 50 MB opslagruimte.
--- MAC System 7 of later - Procesor: 68040 of elke PowerPC - 16 MB RAM - 4x CD-ROM - 50 MB opslagruimte.

Categorie:
Science fiction, mysterie, detective, vreemde planeet, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click.

Extra info:
Het spel zou in eerste instantie Satin Rift gaan heten, maar werd later omgedoopt.

Beschrijving:
Rheom 1 is een op de aarde gelijkende planeet, maar met eeuwig daglicht.
Onlangs is daar een onderzoeksfaciliteit gevestigd, met een groep wetenschappers die werken aan een mysterieus 'Satin Project'.
Jij speelt de rol van Chatt Rhuller, een agent van de Interstellar Transportation Commission (ITC). Ook al ben je een nieuwe rekruut, je wordt naar Rheom 1 gestuurd om een moord te onderzoeken. In de onderzoeksfaciliteit draaide een van de wetenschappers helemaal door en viel de hoofdwetenschapper, Dr. Victoria Fayn, aan. Ze schoot en doodde hem en beweerde dat het zelfverdediging was.
Je wordt op onderzoek uitgestuurd omdat dit niet de eerste keer is dat iemand krankzinnig is geworden op die planeet, hoewel het wel de eerste keer is dat iemand gewelddadig werd. Sommigen speculeren dat het het constante daglicht is dat mensen gek maakt, maar het lijkt erop dat er meer aan de hand is.
Als Chatt merkt dat hij de onderzoeksfaciliteit niet meer kan verlaten, begint hij te beseffen dat er iets heel sinisters gaande is en is hij vastbesloten om het mysterie tot op de bodem uit te zoeken.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Majestic serie:
Majestic: Part 1 - Alien Encounter
Syn-Factor (ook bekend als: Symbiocom)