S P E L - I N F O

         

TORN AWAY


Uitgever: perelesoq, Hawthorn Games / 2023
Ontwerper: perelesoq

Platform: PC

Systeemeisen:
Vereist een 64-bitsprocessor en -besturingssysteem.
--- Windows 7 (64bit) - Processor: Intel Core2 Duo E6750 (2 2660) of gelijkwaardig / AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000+ (2 2600) of gelijkwaardig - 4 GB RAM - Grafische kaart: Geforce GT 430 (1024 MB) / Radeon HD 5570 (1024 MB) - 5 GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Historisch drama, kind in oorlogstijd, minigames, stealth, 2D platform in 3D handgeschilderd beeld, 1ste en 3de persoon, toetsenbordbediening.

Beschrijving:
Het verhaal is geļnspireerd op de dagboeken van Sovjetkinderen over de ontberingen van oorlogstijd, verteld vanuit het perspectief van een klein meisje.

Asya is een tienjarig meisje uit Stalingrad. Ze is op de leeftijd dat ze papieren bootjes in de beek wil varen, de hele dag met haar vriendinnen in de achtertuin wil spelen en 's avonds pas naar huis gaat als mama roept dat het eten klaar is.
Maar het is 1942 en Europa wordt overspoeld door de vlammen van de Tweede Wereldoorlog.
Als Asya een tekening voor haar moeder heeft gemaakt, een gescheurde handschoen repareert en hoopt haar vader, die ten oorlog is getrokken, snel weer te zien, valt er een artilleriegranaat op hun appartementenblok. Moeder en dochter blijven gelukkig ongedeerd, maar worden gedeporteerd naar Duitsland, waar moeder gedwongen wordt arbeid te verrichten voor de Duitse oorlogsindustrie.

Dan wordt het 1944. Moeder overlijdt in het werkkamp en Asya weet te ontsnappen.
Haar enige doel is om weer naar thuis te gaan, waar haar familie nog steeds woont. Asya is in de twee jaar gevangenschap in Duitsland aanzienlijk volwassener en zelfstandiger geworden, maar ze is uiteraard nog een klein meisje dat nu de lange reis door Duitsland en Polen alleen moet maken.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.