S P E L - I N F O

         

STILL LIFE 2


Uitgever: Encore Software, Microids / 2009
Ontwerper: Gameco Studios

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista/7 - Pentium 4 2.5GHz, AMD Athlon 3000 - 512 MB RAM - videokaart NVidia FX5200 of ATI Radeon 9600 met 128MB geheugen - DirectX 9.0c - Geluidskaart met DirectX ondersteuning.

Categorie:
Detective, seriemoordenaar, geïllustreerd realisme, tijdpuzzels, twee speelbare karakters, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
FBI-agent Victoria McPherson wordt naar Maine gestuurd, waar het lichaam van Audrey Dunnigan is gevonden. De modus operandi en de video die naar de politie en de pers wordt gestuurd, laten geen twijfel bestaan over de identiteit van de moordenaar: de East Coast Killer heeft opnieuw toegeslagen! En dat terwijl Victoria in deel 1 de moordenaar neerschoot, die vervolgens in de rivier viel. Maar is hij werkelijk dood of is hij de seriemoordenaar waar Victoria nu achteraan zit?

Er worden geen aanwijzingen opgepikt tijdens de autopsie, omdat de seriemoordenaar het lichaam zorgvuldig heeft gewassen. En alweer heeft de moordenaar geen fouten gemaakt.
Victoria maakt een afspraak met journaliste Paloma Hernandez, die alle zaken waar deze moordenaar bij betrokken is, heeft onderzocht en beschreven. Paloma zou belangrijke informatie hebben. Maar dan wordt Paloma door de seriemoordenaar ontvoerd. Victoria wacht de taak om Paloma te bevrijden, voordat ze gedood wordt.

      

Still Life 2 komt een beetje langzaam op gang. Victoria doorzoekt zorgvuldig een oud huis, waar de moordenaar waarschijnlijk verbleef. Dit betekent heel veel sporenonderzoek met je speciale koffertje.
Gelukkig zijn er ook scenes waarin je als Paloma speelt, die probeert te ontsnappen, zodat je wat variatie in de puzzels hebt. Als Victoria later in het spel de moordenaar dicht op het spoor is, en ook ex-collega Hawker op het toneel verschijnt, krijgt ook zij meer interessantere dingen te doen als bloedanalyses.

Er zitten een aantal tijdpuzzels in het spel, maar als je faalt, kun je het altijd opnieuw proberen, met uitzondering van de laatste tijdpuzzel. Op het einde van het spel krijgt Victoria te horen dat ze maar één kans krijgt om Paloma te redden. En dit is ook werkelijk zo. Als je faalt, zijn AL je savegames bewerkt. Je kunt het laatste stukje niet meer overdoen.....tenzij je in het optiemenu het juiste wachtwoord gebruikt.

Verder zijn de meeste puzzels gebaseerd op logische stappen nemen, alles nauwkeurig bekijken en je inventaris gebruiken.
Die inventaris is niet onbeperkt groot. Overal in huis staan kasten waarin je de spullen kunt leggen, die je niet kunt meedragen. Het is dus verstandig om alles in één kast te leggen, anders loop je voortdurend te zoeken omdat je niet meer weet wat waar ligt.

      

De grafische beelden zijn uitstekend. Zowel het schelle licht buiten als de grauwe vieze kelders zijn overtuigend neergezet. De karakters lopen en bewegen heel natuurlijk.
Er zijn foto's van de gedode en gemartelde vrouwen, die je niet perse hoeft te bekijken. De personen die tijdens het spel gedood worden, zien er minder bloederig uit als in deel 1, maar het gruwelijke sfeertje is door de nare omgeving voldoende aanwezig.

Het stemacteren is goed gedaan. De muziek kan bij tijd en wijle irriteren, omdat hij in bepaalde gedeeltes, waar Victoria rondloopt, voortdurend doordringend herhaald wordt.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de serie:
Still Life