S P E L - I N F O

         

SPACE QUEST 5: The Next Mutation


Uitgever: Sierra On-Line / 1993
Ontwerper: Mark Crowe, Scott Murphy, Sierra On-Line

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- MS-DOS 4.0 tot 6.22 - Processor: Intel 80086 of beter - 640 KB RAM - VGA/MCGA videokaart - 3.5" floppy disk of CD-ROM drive - Adlib of soundblaster geluidskaart.

Categorie:
Science fiction, melkweg verkennen, humor, met lichte actie, 2D en 2.5D getekende cartoonbeelden, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Na in de vorige aflevering heen en weer te zijn gereisd door de tijd, is Roger Wilco terug in de Starfleet Academy, waar hij zowel cadet als conciŽrge is.
Terwijl hij met bedriegen en vervalsen zijn weg baant door de Starfleet-bekwaamheidstest, krijgt Roger eindelijk de rang van kapitein, zijn eigen schip (een vuilnisschuit) en een missie: vreemde nieuwe werelden verkennen (die geen mens bij zijn volle verstand zou verkennen), op zoek gaan naar nieuw leven en nieuwe beschavingen (die voortkwamen uit de enorme hoeveelheden afval die Roger onderweg zal verzamelen), om 'moedig te gaan waar nog geen mens is geweest'.
Stap voor stap zal Roger een melkwegstelsel moeten doorkruisen om biogevaarlijk materiaal te dumpen, het mysterie van de verdwijning van een mede-Starfleet-kapitein en zijn schip oplossen en een mannetje van een oude aartsvijand uit moeten schakelen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Space Quest serie:
Space Quest chapter 1: The Sarien Encounter
Space Quest chapter 2: Vohaul's Revenge
Space Quest 3: The Pirates of Pestulon
Space Quest 4: Roger Wilco and the Time Rippers
Space Quest 6: Roger Wilco in the Spinal Frontier
Space Quest: Incinerations (fanmade)
Space Quest: Vohaul Strikes Back (fanmade)