S P E L - I N F O

         

SHADOWGATE remake


Uitgever: , Zojoi, Reverb Triple XP / 2014
Ontwerper: Karl Roelofs, Dave Marsch van Zojoi

Platform: PC, Mac, Linux, Android, iOs.

Systeemeisen:
--- Windows 7 en hoger - 2.4GHz Processor - 1 GB RAM - Grafische kaart met 512MB toegewezen videogeheugen - 2 GB beschikbare opslagruimte.
--- MAC OSX 10.6+ - 2.4GHz Processor - 1 GB RAM - Grafische kaart met 512MB toegewezen videogeheugen - 2 GB beschikbare opslagruimte.
--- LINUX 2.4GHz Processor - 1 GB RAM - Grafische kaart met 512MB toegewezen videogeheugen - 2 GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Duistere fantasie, horror, schatzoektocht, gestileerde 2D en 2,5D beelden, slideshow, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving:
In 1987 verscheen Shadowgate voor de Apple Macintosh. In 1989 konden NES bezitters er kennis mee maken en nu is het eindelijk zover dat ook PC bezitters kunnen sterven in het roemruchte kasteel.
De remakeversie uit 2014 is echter meer geworden dan een spel met opgepoetste grafische beelden. Het spel is van de grond af opnieuw ontworpen en gebouwd in een handgetekende 2D stijl. Er zijn nieuwe puzzels en nieuwe locaties toegevoegd. Bovendien kun je het spel spelen in drie moeilijkheidsgradaties, zodat je ook de kans hebt om op net zoveel manieren dood te gaan als in de originele versie.
En als extraatje, is het ook mogelijk om over te schakelen naar de originele oude versie, met uiteraard de bijbehorende primitieve beelden.

Het laatste dat je je herinnert zijn de drukke gebaren en spreuken van de tovenaar Lakmir. Het volgende ogenblik sta je voor een poort aan de rand van een bos. De woorden van de Druļde klinken nog in je oren: Jouw lotsbestemming ligt binnen de muren van kasteel Shadowgate. Het is voorspeld dat jij de Warlock Lord met zijn kwade magie en titaan Behemoth kunt verslaan en de wereld kunt redden van eeuwige duisternis.

Op de speler rust de taak om niet te dralen en al zijn talenten en zijn gezonde verstand te gebruiken om de vele puzzels op te lossen en de valkuilen te ontwijken.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.