S P E L - I N F O

         

SECRET FILES 2: Puritas Cordis


Uitgever: Deep Silver / 2009
Ontwerper: Fusionsphere Systems/Animation Arts

Platform: PC, Android, iPad, iPhone, Switch, Wii.

Systeemeisen:
--- Windows 2000/XP/Vista/7 - Pentium3 800 MHz - 256 MB RAM - DirectX 9 compatible AGP of PCI Express videokaart met 32Mb geheugen - DirectX 9 compatible 16 bit geluidskaart - muis - 2 GB opslagruimte.

Categorie:
Mysterie, samenzwering, wereld redden, cruiseschip, Indonesië, geïllustreerd realisme, 2 speelbare karakters, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Het spel begint met een aantal moorden, die op het eerste gezicht niets te maken hebben met Nina en Max, die we nog uit deel 1 kennen.
Dan zien we hoe Nina, die heeft het net uitgemaakt met Max, op het punt staat aan boord te gaan van een cruiseschip. Een man botst tegen haar aan en wordt even later overreden. Nina vertrekt volgens plan en komt er al snel achter dat het een en ander niet klopt aan boord. Maar wat heeft dit te maken met de man die tegen haar aan botste? En waar zit het verband met de Puritas Cordis sekte die de ondergang van de wereld voorspelt?

Intussen is Max op fotoreportage in IndonesiŽ en wordt ook hij geconfronteerd met de aanhangers van de Puritas Cordis sekte.
Als Nina en Max elkaar uiteindelijk treffen wordt langzaam alles duidelijk en begrijpen ze ook waarom Nina's vader op de UN-conferentie in New York in groot gevaar is en aan wie de natuurrampen te danken zijn die de wereld teisteren.

      

Het verhaal zit goed in elkaar. De ecologische rampen die steeds vaker de wereld overspoelen, een godsdienstige sekte die gebruik maakt van de angst van mensen om aanhangers te winnen, regeringsleiders die machteloos staan. Het wordt op een leuke wijze in het verhaal van Nina en Max verwoven, individuen die uiteindelijk het verschil maken en de wereld redden. Onwaarschijnlijk, maar wel leuk.

Om de wereld te redden, heb je in dit spel wel al je vindingrijkheid en fantasie nodig. De puzzels zijn niet altijd even gemakkelijk. Er is wel een ingebouwde hintfunctie in het spel, maar dan nog vraagt zelfs Nina zich soms af waarom ze iets doet. Het is beslist niet een kwestie van al je voorwerpen zomaar op alles uitproberen. Maar denk je in de juiste richting dan zal ze ook zeggen dat het een goed idee is en uitleggen wat ze nog meer wil doen.
Je kunt het spel spelen zonder voorkennis van deel 1: Tunguska. Je mist dan wel de grap van de bewaker, die ontdekt dat sommige ezels zich twee keer aan dezelfde steen stoten. Voetbal en kaassoep zijn nog steeds moeilijk te weerstaan.

      

De achtergronden in het spel zijn schitterend, gevarieerd en gedetailleerd. Of je nu in de jungle bent, op een cruiseschip of in een park of dierentuin in Parijs, overal zie je dat er veel aandacht is besteed aan natuurgetrouwe vormgeving. De schaduwen kloppen met het bewegen van de personen en ook zijn er ruim voldoende voorwerpen om aan te klikken, zodat je niet het idee hebt alleen maar naar een plaatje te kijken.
Jammer is dat de personen een beetje houterig bewegen, in vergelijking met de animaties in de tussenfilmpjes. Storend is het echter niet.

Aan het geluid is enveneens veel aandacht besteed. Nina heeft in de Engelse versie een andere stem gekregen dan in deel 1, meer volwassen en beter passend bij haar karakter.
De achtergrondgeluiden zijn met zorg uitgekozen. Op het schip hoor je de wind en de golven, in de dierentuin de vrolijke geluiden van kinderen en volwassenen, in de stad het verkeer.
Dit mengt zich met de gewone geluiden van de voetstappen en deuren en dergelijke, die je gewoon verwacht als je karakter rondloopt.
De muziek is verder goed gekozen en passend bij de situatie.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Secret Files serie:
Secret Files 1: Tunguska
Secret Files 3
Secret Files 4: Sam Peters