S P E L - I N F O

         

THE SEARCH


Uitgever: Jason Godbey / 2017
Ontwerper: Jason Godbey

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 7 - Processor: Intel Core i3-370M, 2.40GHz - 4 GB RAM - Grafische kaart: Intel HD - DirectX 9.0 - 2 GB beschikbare HD ruimte.

Categorie:
Filosofisch mysterie, creatieve zoektocht, 4 werelden, fotografisch, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving en review:
Je arriveert in een mysterieus universum en je weet niet waar je bent en hoe je hier terecht kwam. Voor je staan een aantal zuilen, waarop je een camera, een aansteker en een ticket kunt vinden. Je raapt het op, gebruikt het ticket in de ticketzuil en arriveert in een fotografisch mooie omgeving. Natuurlijk wil je meer weten van deze omgeving en misschien ook wel een weg terug vinden. Dus kijk je goed om je heen, raapt dingen op, leest filosofische briefjes die een mysterieuze vreemdeling voor je achterliet en leer je zodoende meer over de wereld om je heen, maar ook over de reden van je eigen bestaan en het belang van geloof in intuïtie en ware creativiteit in jezelf.

      

De eerste puzzel die je tegenkomt is een afgesloten deur. Normalerwijze zou je dan in een adventure op zoek gaan naar een sleutel of een breekijzer. In dit geval is er, heel origineel, gekozen voor een minder voor de hand liggende oplossing. Je zoekt canvas, verf en een penseel, precies zoals een poster aan de wand je voorzichtig hint. Een kwestie van overal goed rondkijken met je cursor, die op de juiste plek verandert. En daarna zoek je de artiest in jezelf en komt schilderskunst tot leven!
Als je de oplossing gevonden hebt, is in de rest van dit korte spel jammer genoeg de verrassing er verder af. Ook de andere puzzels vragen dezelfde aanpak, met hier en daar kleine variaties. Mocht je er desondanks niet uitkomen, dan is er een ingebouwde hintfunctie in het spel.

      

De vier "werelden" die je middels gevonden tickets kunt bereiken zijn fotografisch echt. Steegjes, deuren, tafels met tafelkleedjes of een dienblad met kopjes, planten, een ingericht huis met een verrekijker in de vensterbank en een rommelige zolder. Zelfs buiten in een mistige groene omgeving bij een brug oogt het allemaal fantastisch reëel.
Het is uiteraard de bedoeling dat je overal goed rondkijkt en er is ruim voldoende te bewonderen, al had het aantal aanklikbare dingen best groter mogen zijn.

      

Je speurtocht wordt vergezeld door aangename gitaarklanken.
De briefjes die je hier en daar vindt, worden niet alleen met duidelijke letters ook aan de onderkant van je scherm weergegeven, maar tevens voorgelezen. Ze bevatten filosofische gedachtes van onder andere Joseph Campbell, Jung en Plato en hebben betrekking op creativiteit, open staan, het plezier in de creatieve reis en de waarde van geloof in jezelf.

      

Samengevat is The Search een kort, maar aangenaam verblijf is een mooi vormgegeven wereld en enkele originele puzzels. Een goed spelletje om een klein uurtje te spelen met een glas wijn en gezelschap waarmee je kunt discussieren over de waarde van een "open mind".

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.