S P E L - I N F O

         

SANITARIUM


Uitgever: ASC Games, Mindscape Entertainment / 1998
Ontwerper: DreamForge

Platform: PC, Android, iPad.

Systeemeisen:
--- Windows 95 - Processor: Pentium 90 MHz processor (P133 aanbevolen) - 16 MB RAM (32 MB aanbevolen) - 6x CD-ROM - 2 MB PCI videokaart - 80 MB vrije opslagruimte.

Categorie:
Psychologische horror, surrealistisch, met actie-elementen, 2D en 2.5D geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Er is in eerste instantie niet veel bekend over Max Laughton, maar het is duidelijk dat hij een bijzonder belangrijk onderzoek doet en dicht bij het bereiken van zijn doel is.
Max wil het goede nieuws graag met zijn familie delen en haast zich in zijn auto naar huis. Iemand heeft echter kennelijk met het voertuig geknoeid; Max krijgt er geen controle over, krijgt een ernstig ongeluk en verliest zijn bewustzijn.

Wanneer hij wakker wordt, bevindt hij zich in een vreemde toren omringd door krankzinnige mensen en het schrille gekmakende geluid van een alarm.
Max kan zich niets meer herinneren van zijn verleden en probeert koortsachtig te ontsnappen aan deze plek. Maar net als hij denkt dat het hem gelukt is, wordt hij meegesleurd in waanvoorstellingen, gruwelijke trips door zijn onderbewustzijn, niet meer in staat om onderscheid te maken tussen realiteit en hallucinaties.
Wat is er waar van een klein stadje dat alleen wordt bewoond door misvormde kinderen en onder toezicht staat van een kwaadaardige buitenaards wezen, dat zich 'Moeder' noemt? En bestaat het vreemde circus dat wordt omringd door door een eindeloze oceaan en geterroriseerd wordt door een inktvisachtig individu?
Na elke denkbeeldige ervaring keert Max terug naar het asiel, waar hij echt en onwerkelijk vermengt. Maar hij komt wel elke keer dichter bij het herwinnen van zijn geheugen en het ontrafelen van de waarheid rond de mysterieuze Dr. Morgan, hoofd van dit krankzinnigengesticht.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.