S P E L - I N F O

         

THE ROCKIN' DEAD


Uitgever: Bit Composer Games / 2011
Ontwerper: Grasland Production

Platform: PC

Systeemeisen:
--- Windows 98/ME/2000/XP/7 - Pentium4 2.6 Ghz - 1 GB opslagruimte - DirectX 5.0 of hoger - 4 MB DirectX compatible videokaart - DirectSound compatible geluidskaart - Anaglyph-3D Bril (rood/cyaan) voor 3D modus.

Categorie:
Bovennatuurlijk mysterie, humor, pratende skeletten, getekend realistische 2.5D en 3D beelden, 3de persoon, point & click.

Extra info: Om het spel ook in 3D te kunnen zien, is een (bijgeleverd) 3D brilletje nodig.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Alyssa, Cassandra en Sahara vormen de rockband The Deadly Lullabyes. Op een dag krijgen ze een uitnodiging voor een rockfestival dat de naam van hun grootste hit draagt: Creator's Creation.
Op weg naar het festival krijgt de toerbus een ongeluk. Als Alyssa weer bij haar positieven komt, is ze alleen. Op zoek naar haar bandleden, komt ze vriendelijke 'levende' skeletten, zombies en monsters tegen in en rondom een kerkhof, dat haar heel sterk aan hun song doet denken.
Al snel blijkt er meer aan de hand te zijn. Er is iemand die de zombies wil gebruiken om de wereldheerschappij te verkrijgen. Aan Alyssa de taak om dat te verhinderen en haar gevangen genomen bandleden te bevrijden. Dit alles met de nodige humor en rockmuziek, het is immers geen angstopwekkend horror-adventure.

      

De puzzels in het spel zijn voornamelijk gebaseerd op je inventaris. Dat je daarbij de voorwerpen niet altijd zo gebruikt als je zou verwachten, is een leuke extra moeilijkheid. En dat er de nodige dingen zijn die je wel kunt oprapen, maar nergens voor nodig hebt, maakt het ook niet eenvoudiger. Toch wordt het nergens echt moeilijk, zodat het spel ook voor minder ervaren adventurespelers geschikt is. Verder zit er ook een goed hintsysteem in het spel, dat je stapsgewijs aanwijzingen geeft, als je niet meer weet wat te doen.
Soms moet je de juiste conversatie kiezen om verder te kunnen. Maar kies je de verkeerde, kun je het altijd nog een keer proberen. Er zitten geen schuifpuzzels, doolhoven of andere minigames in het spel.

      

Dit is het allereerste spel dat je ook in 3D kunt spelen, met de bijgeleverde bril. En in het optiemenu is dan het beeld op je eigen ogen in te stellen, zodat je optimaal kunt genieten van dit bijzondere effect. De diepte in het spel wordt ook nog versterkt door de geanimeerde vogels en insecten voor de gedetailleerde achtergrond.
Uiteraard is het spel naar wens ook gewoon in 2D te spelen.
De tussenscenes in het spel simuleren opnames met een ouderwetse camera in zwart-wit, wat een apart sfeertje neerzet.
De karakters lopen en bewegen soepel, maar wel ietwat eigenaardig en dat ligt niet alleen aan het boezemformaat van Alyssa. De lipsynchronisatie is minder goed gelukt.

De muziek is, hoe kan het ook anders, gitaarrock, die aangenaam is om naar te luisteren. Je krijgt zelfs een paar maal een compleet concert.
De achtergrondgeluiden zijn uitstekend aan de omgeving aangepast en sfeerverhogend.
Ook het stemacteren is professioneel goed en passend bij de karakters. Voor zover je natuurlijk überhaupt een idee hebt van het stemgeluid van skeletten.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.