S P E L - I N F O

         

ROAD TO INDIA: Between Hell and Nirvana


Uitgever: Microids / 2001
Ontwerper: Microids

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 95/98/ME/2000 - Processor: Pentium2 266Mhz - 64 RAM - Videokaart met 8 MB geheugen en 3D accellerator - DirectX 8.0 - 16x cd-rom drive.

Categorie:
Surrealistisch, zoektocht, mysterie, India, droomwereld, geïllustreerd realisme, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Anusha gaat op bezoek bij haar familie in India. Een week later krijgt haar vriend Fred zeer onverwacht een briefje van haar, waarin ze de relatie verbreekt. Fred vindt dit allemaal zeer vreemd en gaat persoonlijk naar New Dehli in India om Anusha te zoeken.
Hier komt hij erachter dat Anusha ontvoerd is door een moordzuchtige sekte, die, zoals je in een flashback ziet, eerder al een bomaanslag pleegde op een beroemde Indiase filmster.
Fred zoekt Anusha en hierin worden realiteit en droomwereld afgewisseld, terwijl je kennis maakt met Thugs, Kali en India.

De gedetailleerde beelden zijn grafisch heel mooi en brengen je makkelijk in de oosterse sfeer van New Dehli, al lopen er wel minder mensen rond dan je zou verwachten in een miljoenenstad. Het contrast tussen arm en rijk is goed zichtbaar gemaakt in de weelderige interieurs en middels de riksja's en de zwerfkinderen op straat.
De droomwereldbeelden zijn voorzien van een vage omlijsting, alsof je door een gat in een wolk kijkt. Zo zie je meteen dat je weg bent van de realiteit. Een prima methode, die het spelen en het verhaal niet verstoort.
Je kunt met je muiscursor 360 graden in de rondte kijken en dat maakt dat je alles goed kunt bekijken en je je echt aanwezig kunt voelen.
De muziek in het spel, variŽrend van sitar tot zang, is goed en past prima bij de sfeer.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.