S P E L - I N F O

         

MYSTERY OF RIVENHALLOWS


Uitgever: Ensenasoft / 2016
Ontwerper: Ensenasoft

Platform: PC, iPad.

Systeemeisen:
--- Windows 7/8/10 - Processor: 2.0 GHz - 2 GB RAM - Grafische kaart met DirectX 9.0 ondersteuning - 100 MB HD ruimte.

Categorie:
Mysterie, casual puzzels, weeshuis, geesten, geïllustreerd realistische beelden, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving en review:
Na jaren komt een weesjongen terug in Rivenhallows, het weeshuis waar hij ooit opgroeide en nu verlaten is. Hij herinnert zich dat er vroeger zomaar kinderen verdwenen uit de klas en dat de autoriteiten nooit achterhaalden waar die kinderen gebleven waren. De jongen wil proberen uit te zoeken wat er gebeurde.
Het achterliggende verhaal krijg je in de intro te horen en helemaal op het einde van het spel krijg je een antwoord op je vragen. Verder ben je het hele spel alleen bezig met het doorzoeken van de ruimtes. Het weeshuis is verlaten, maar nog volledig ingericht. Bedden nog opgemaakt, speelgoed in de speelkamer en boeken in de boekenkast. Op het toilet hangt zelfs nog een toiletrol en in de gang staat een aktentas onberoerd.

      

De aktentas is met een cijferslot gesloten en natuurlijk is het de bedoeling dat je aanwijzingen zoekt voor de code. Maar jammer genoeg kun je ook door simpel proberen de tas open krijgen, met als resultaat dat je andere puzzels zoals het openen van een deur of doos in bepaalde kamers niet hoeft te doen. En dit geldt voor meer puzzels. Het gevolg is dat je het spel zelfs in een half uurtje kunt uitspelen en de helft van de puzzels niet ziet of oplost. Heel jammer, want het spel bestaat voornamelijk uit een aaneenschakeling van casual puzzels en het gebruiken van gevonden voorwerpen op de juiste plek. De bediening is prettig simpel gehouden. Alles gebeurt met een muisklik. Ook elke puzzel activeer je eenvoudig door erop te klikken, waarna je hem in close-up ziet. Verlaat je de close-up dan reset de puzzel zich automatisch.
Er is een 'aantekenboekje' waarin je automatisch hints verzamelt, als je op de juiste plek in je scherm klikt.

      

Lopen van de ene naar de andere ruimte wordt wordt net als de rest middels een muisklik gedaan, zonder overgangs animatie. De fotografisch realistische achtergronden zelf zijn ook helemaal statisch. Wel zie je heel soms een korte animatie, zoals een doorschijnende geest op de overloop.
De kamers zijn op een overtuigende manier goed gedetailleerd en in natuurlijke kleuren gehouden. De inrichting klopt met het doel van de ruimte.

Er zijn geen gesproken stemmen in het spel. De tekst die de 'onderzoeker' denkt of spreekt, verschijnt in duidelijke letters in een kader.
De achtergrondmuziek is repetatief, maar niet storend en passend bij de sombere mysteriueze sfeer.

      

Samenvattend is The Mystery of Riverhallows een aardig spel voor liefhebbers van niet al te moeilijke casual puzzels. De hints voeren je na ongeveer anderhalf uur speeltijd naar een bevredigend einde.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.