S P E L - I N F O

         

RING: The Legend of the Nibelungen


Uitgever: Cryo Interactive Entertainment / 1998
Ontwerper: Arxel Tribe

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows 95 - Processor: Pentium 133 MHz - 32 MB RAM - 8x CD-ROM drive - SVGA videokaart: DirectX 6.0 compatible - 290 MB vrije opslagruimte.

Categorie:
Science fiction, fantasie, legende, naar Wagners opera, zoektocht, getekend beeld, 1ste persoon, point & click, NL gesproken.

Beschrijving:
Het spel speelt zich af in de 40e eeuw en begint met de introductie van ISH, een van de laatst overgebleven mensen.
De mensheid is tot slaaf gemaakt door een buitenaards ras, dat de aarde millennia geleden heeft vernietigd en alle creativiteit en creatieve expressie heeft weggenomen. Hierdoor heeft de mensheid langzaam alle besef van haar culturele geschiedenis verloren.
ISH krijgt echter de kans om de mensheid te redden. De aliens presenteren hem het verhaal van de Nibelungen en laten hem elk van de vier hoofdpersonages belichamen. Ze hopen dat zijn ervaringen hem tot machtswellust zullen brengen, wat in de eerste plaats leidde tot de ondergang van de mensheid. De godin Erda gelooft echter dat ze ISH kan helpen door hem te begeleiden in het afwijzen van het verlangen naar macht.
De vier personages zijn Alberich (een wrede en sadistische dwergkoning), Loge (een vuurgeest), Siegmund (de zoon van de god Wotan) en Brünnhilde (een Valkyrie-krijger).

      

Het verhaal begint met Alberich die terugkeert in zijn koninkrijk en ontdekt dat hij nog maar heel weinig over heeft, niets in het koninkrijk werkt, en zijn arbeiders hebben een vakbond gevormd en zijn in staking gegaan. Om de staking te verbreken, moet Alberich iets vinden om de ontevreden arbeiders tevreden te stellen, en met dit doel voor ogen gaat hij op zoek naar het goud van de Rijnmeisjes.

In het tweede deel heeft de speler de controle over Loge. Zijn verhaal is enigszins verweven met dat van Alberich - in dienst van de goden wordt hij door Wotan belast met het ophalen van de Nibelungen-ring en de magische kroon van Wotan bij Alberich.

Het derde deel vertelt het verhaal van Siegmund, zoon van Wotan, terwijl hij probeert de omstandigheden rond de dood van zijn moeder en zus te ontrafelen.

Het vierde deel vertelt het verhaal van Brünnhilde, de halfzus van Siegmund, die hem aan het einde van het derde hoofdstuk redt. Haar daad maakt Wotan woedend en ze wordt gedwongen naar Walhalla te vluchten, waar ze een magisch artefact kan bemachtigen om terug te brengen naar de asteroïde waarop het verhaal begint - en zo de "ring" uit de titel voltooit.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Ring serie:
Ring 2: Twilight of the Gods