S P E L - I N F O

         

RIDDLE OF THE SPHINX: The Awakening


Uitgever: Old World Studios / 2021
Ontwerper: Old World Studios

Platform: PC, Mac, Android, iPad, iPhone.

Systeemeisen:
Vereist een 64-bits processor en besturingssysteem.
--- Windows 10 - Processor: x64 architecture met SSE2 instruction set support - 16 GB RAM - Grafische kaart: NVIDIA GeForce GTX 970M - DirectX 11 - 12 GB beschikbare opslagruimte - Standaard geluidskaart.
--- MAC Mojave 10.14+ - Processor: 2.6 GHz Intel Core i7 - 16 GB RAM - Grafische kaart: Radeon Pro Vega 20 4 GB - 12 GB beschikbare opslagruimte - Standaard geluidskaart.

Categorie:
Archeologie, Egypte, oude vloek, opgraving, geïllustreerd realisme, slideshow, 1ste persoon, point & click.

Extra info:
Het spel is een grafisch sterk verbeterde en uitgebreidere versie van Riddle of the Sphinx uit 2000.

Beschrijving:
Na jaren onderzoek en graafwerk bij de Sfinx en piramide in Gizeh, ontdekt archeoloog Sir Gil Blythe Geoffreys een geheime kamer die al eeuwen over het hoofd werd gezien.
Sir Gil gaat de kamer in en vindt daar een stokoude papyrusrol, gezegeld met een dikke waslaag waarin een onbekende hieroglief gedrukt is. Hij verbreekt het zegel om de mysterieuze inhoud te kunnen ontcijferen...en dan beseft hij dat hij een oude vloek in werking heeft gesteld!
Sir Gil weet dat hij ten dode is opgeschreven en verzoekt jou, zijn dierbare vriend om te komen, de papyrusrol te ontcijferen en zo mogelijk de vloek ongedaan te maken. Hij laat je zijn aantekeningen na.
De papyrusrol is echter nergens te vinden, merken zijn collega's die reeds al Gils spullen overhoop gehaald hebben omdat zij hoopten met de eer te gaan strijken van die bijzondere vondst.
Met en met gaan de collega's de piramide in, om nooit meer terug te keren.
Aan jou de taak om de papyrusrol te vinden en te vertalen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de serie:
Riddle of the Sphinx: An Egyptian Adventure
The Omega Stone: Riddle of the Sphinx 2