S P E L - I N F O

         

ESCAPE FROM PLEASURE PLANET


Uitgever: Up Multimedia / 2016
Ontwerper: Joe Phillips / Up Multimedia

Platform: PC, Mac, Linux.

Systeemeisen:
-- Windows 7 - Processor: 1.5 GHz - 2 GB RAM - Hardware Accelerated Grafische kaart met 1GB geheugen - 1 GB beschikbare HD ruimte.
-- MAC OS X - Processor: 1.4 GHz.
-- LINUX Processor: 1.5 GHz - 2 GB beschikbare HD ruimte.

Categorie:
Science fiction, humor, homo thema, toeristenplaneet, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Yvonnes Nederlandstalige Walkthrough.

Beschrijving:
Escape from Pleasure Planet is de opvolger van My Ex-Boyfriend the Space Tyrant, maar kan ook zonder die voorkennis gespeeld worden.

Captain Tycho Minogue maakt na zijn vorige avontuur jacht op de gevaarlijke en knappe Brutus, die zijn toevlucht heeft gezocht op de planaat Arcadis, bij de toeristen beter bekend als Pleasure Planet, de planeet waar al je dromen kunnen uitkomen. Maar zoals science fiction fans wel weten is zo'n planeet meestal te mooi om waar te zijn. Op de achtergrond gebeuren sinistere dingen en als Tycho te nieuwsgierig wordt, is hij zijn leven niet meer zeker.

      

Hoewel het spel gepresenteerd wordt als een spel met een homo-thema, is het ook voor hetero's erg leuk om te spelen. Het thema wordt met humor en respect behandeld. Nergens grof in de teksten en nergens beelden waaraan je aanstoot zou kunnen nemen. Een kus tussen twee geliefden van dezelfde sexe in een holodek-fantasie is zelfs ontroerend.
Bovendien kun je het thema ook voor een groot deel negeren, door rechtlijnig het verhaal te volgen en de puzzels op te lossen. Dat zou echter jammer zijn, want er is veel te genieten door overal op te klikken en alles met elkaar te combineren. De spelmaker heeft zijn uiterste best gedaan om alles van humoristisch commentaar te voorzien.
Er zijn geen gesproken stemmen in dit spel, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door de uitstekende moderne achtergrondmuziek.

      

Het karakter van hoofdpersoon Tycho is goed uitgewerkt. Hij is een aardige karikatuur van een homo en valt nergens uit die rol. Niet alleen in zijn kleding -hij draagt te korte broeken en shirtjes en valt wel voor mooie, gevaarlijke mannen-, maar ook in zijn gedrag.
Grafisch ziet het spel aantrekkelijk uit. Heldere kleuren en genoeg details om het interessant te houden alles te bekijken en onderzoeken. Er zijn kleine animaties die de statische achtergronden verlevendigen. In de dialoogvensters zie je aan een kleine afbeelding van het hoofd, wie er aan het woord is en het gebruikte lettertype is goed leesbaar. Het is allemaal spelersvriendelijk uitgevoerd.
Tycho kan met een muisklik lopen waarheen je wilt en dat ziet er niet slecht uit, al blijft het eigenaardig dat hij "zijwaarts" naar achteren loopt. Je went er snel aan.

      

Tycho heeft een aparte manier om zijn problemen op te lossen. Als hij ergens in de rij moet staan, zorgt hij er wel voor dat hij zijn voorgangers wegwerkt. Met een beetje vindingrijkheid en wat parfum kom je ook bij mannen al een heel eind. Grappig, origineel en verfrissend. Naast de nodige inventarispuzzels zijn er ook dialoogpuzzels en mechanische puzzels. Sommige mechanische puzzels kunnen wat frustrerend zijn, zoals die waarbij je met behulp van lucht in zuurstofcilinders door de ruimte moet navigeren. En als je lucht op is, ga je dood en mag je het van vooraf aan proberen vanaf je laatste savegame.
Afgezien van een puzzel waarbij je vreemd genoeg 20 minuten van je PC af moet blijven, zijn de meeste puzzels op te lossen door logisch na te denken, goed rond te kijken en te luisteren naar de dialogen.

      

Zoals in elk goed adventurespel gaat het om het verhaal en de puzzels. In het kort samengevat kun je bij dit spel niet ander dan concluderen dat het verhaal humoristisch en de puzzels gevarieerd en prima geïntegreerd zijn. Dit alles omlijst met levendige beelden en aanstekelijke muziek maken het spel een aanrader.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Eerdere avonturen van Captain Tycho in:
My Ex-Boyfriend the Space Tyrant