S P E L - I N F O

         

PILGRIM: Faith as a Weapon


Uitgever: Anne Carrière Multimedia, Infogrames / 1997
Ontwerper: Arxel Tribe

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 3.1 en 95 - Processor: Intel Pentium MMX 166 MHz - 32 MB RAM - 8x CD-ROM drive - SVGA Videokaart met 256 kleuren - 5 MB opslagruimte.

Categorie:
Edutainment, historisch, Frankrijk 1208, psychologisch, geïllustreerd realisme, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving:
Pilgrim is losjes gebaseerd op de roman The Pilgrimage van Paulo Coelho.
Het speelt zich af in Zuid-Frankrijk in het jaar 1208. De hoofdpersoon Simon Lancroix wordt aan het sterfbed van zijn vader geroepen, een tempelier die een mysterieus manuscript van zijn kruistochten heeft meegenomen.
Simon wordt gevraagd of hij het waardevolle manuscript wil afleveren aan Petrus, een vriend die in Toulouse woont. Het manuscript is verborgen in een geheime kamer.
De smeekbede suggereert dat deze missie gevaarlijk kan zijn, maar Simon gaat accoord met de wens van de stervende, ook al begrijpt hij het niet. Kort daarna sterft zijn vader.
De interactie begint in de bibliotheek als je aan Simons gevaarlijke avontuur begint Even later bevindt hij zich op de weg naar Campostella, achtervolgd door paus Innocentius III. Bijgeloof heerst overal, met zowel engelen als demonen klaar om deel te nemen aan de strijd.

Engelen, demonen en mensen uit alle lagen van de bevolking zullen Simon helpen (of belemmeren) om zijn doelen te bereiken terwijl hij door de steden en het platteland van Frankrijk reist. Locaties zijn gevarieerd met marktplaatsen, dorpen, een verwoeste vesting, gotische kerken en later fantasierijke omgevingen.
Puzzels bevatten verschillende mechanische problemen, andere personages helpen met objecten en informatie, evenals creatieve manipulatie van de omgeving. Er is een hintsysteem dat zeer vage aanwijzingen geeft voor de vele puzzels die Simon zal tegenkomen. Een uitgebreide encyclopedie is op elk moment toegankelijk om de historische feiten van het tijdperk en het spel zelf te documenteren en uit te werken.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.