S P E L - I N F O

         

PARIS 1313: The Mystery of Notre-Dame Cathedral


Uitgever: wanadoo, Canal+Multimédia, / 1999
Ontwerper: Dramæra

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows 95 - Processor: Intel Pentium - 16 MB RAM - 4x CD-ROM drive.

Categorie:
Historisch, educatief, mysterie, met minigames, 3 karakters, getekend realisme, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
De jonge goudsmid Adam heeft de eerste mechanische klok uitgevonden in opdracht van Phillippe, de koning van Frankrijk. In het openingsfilmpje valt Adam uit de kathedraal. Heeft iemand hem geduwd?
Adams broer Jacques, een actrice genaamd Rosemonde die de verloofde van Jacques is, en Pierre, een verarmde jonge edelman, zullen proberen uit te zoeken wat er aan de hand is.
In elk hoofdstuk moet je een bepaalde taak met minimaal twee van deze karakters uitvoeren, om verder te kunnen. Pierre doet bijvoorbeeld mee aan de boogschietwedstrijd terwijl Rosemonde een brief probeert te stelen die hij bij zich heeft. Broeder Jean ondervraagt ??Rosemonde terwijl Pierre aan de deur luistert en Jacques meeluistert op hetzelfde tafereel.

In het verhaal zijn nog meer personages van belang. Zo is er Agnes, Pierre's rijke verloofde en Pierre's oom Nogaret, die een hoge ambtenaar is, en broeder Jean, een sluwe monnik die fungeert als de schurk van het stuk.
Broeder Jean broedt tal van plots uit, de echte strekking van de verhaallijn. Wat is hij van plan?
We leren in een van de eerste scènes dat hij in het verleden Rosemonde's moeder van hekserij beschuldigde en de vrouw op de brandstapel werd verbrand. Jean bedreigt Rosemonde met hetzelfde lot als ze geen belastende brieven voor hem steelt. Ondertussen concentreert Pierre zich op zijn op en neer relatie met Agnes, totdat ook hij verstrikt raakt in de plannen van broeder Jean.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.