S P E L - I N F O

         

JACK HAUNT: Old Haunting Grounds


Uitgever: Evolving Poet Media / 2013
Ontwerper: Evolving Poet Media

Platform: PC, Mac, Linux.

Systeemeisen:
--- ?

Categorie:
Humoristische horror, spoken, handgetekende 2D beelden, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Jack Haunt is een pulp mystery adventure spel.
Je speelt als een dode detective, die bij een spelletje kaart het spookrecht op zijn huis verspeelt. Nu heeft hij nog twee dagen de tijd om zijn resten bij elkaar te verzamelen en te vertrekken.
Het eerste probleem waar Jack tegenaan loopt, is natuurlijk het feit dat hij als spook niets kan oprapen. Is dat probleem uit de weg, dan kan hij op zoek naar zijn stoffelijke resten. Botten genoeg in het huis, maar die zijn allemaal niet van hem.
Naast het oplossen van Jack's problemen, zijn er in het spel ook nog 'sidequests', zoals het weer levend maken van en dode hond. Niet nodig, maar natuurlijk wel leuk om te doen. Zeker omdat het spel op zich al niet zo groot is. In een uurtje of twee speel je er wel doorheen.

      

De achtergronden zijn handgetekend in een aantrekkelijke minimalistische stijl. Hier en daar zijn leuke details, zoals een pot met een brein, die kapotgevallen is. Of een poster van "gamesover" in de slaapkamer van een hele vreemde zombiemeid. Jack is niet meer dan een laken met een hoed op en dat pas wel bij hem. Hij wiebelt/zweeft een beetje ongeduldig boven de grond, wachtend tot de speler hem ergens anders heenstuurt. De zogenaamde 'horror' elementen zijn niet echt vies of eng. Ze beenderen en het bloed worden met een knipoog bekeken.
Er zijn in huis ruim voldoende kamers en kasten die je kunt doorzoeken, zonder akelige schrikeffecten. Je kunt zelfs in de voortuin en in de achtertuin het een en ander doorzoeken en doen. En tegen het verdwalen kun je altijd een plattegrond oproepen.

      

Het spel is met recht een "point & click adventure" te noemen. Want meer dan dat hoef je ook niet te doen. Klik ergens op en Jack raapt het voorwerp zo mogelijk op. Het voorwerp gaat automatisch in je inventaris. Klik dan ergens anders en je opgeraapte voorwerp wordt weer automatisch gebruikt. Zelfs in de enkele minigame is het eenvoudig klikken op de juiste bolletjes, die heel rustig voorbij komen.
Klik je op iets dat je niet kunt oprapen, dan krijg je er tekst-commentaar op. Soms is dat een vage hint, soms een soort humor, dat perfect bij de rare personages past. En er is heel veel om op te klikken, zomaar voor de gein.
Weet je echt niet meer wat je moet doen, dan kun je altijd de telefoon in de hal gebruiken, die je vertelt waar je moet gaan kijken/klikken.
Stemmen zijn er niet in dit indie-spel, maar op de achtergrond hoor je wel steeds een aanstekelijk deuntje, dat goed bij de sfeer van deze horror-met-een-knipoog past.

      

Samengevat is Jack Haunt een ongeveer twee uur durend point & click spel dat met name geschikt is voor beginners en kinderen. Een avondje gezellig klikken met net genoeg uitdaging in de puzzels en een leuk soort onderkoelde huumor in de teksten.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.