S P E L - I N F O

         

INUA - A Story in Ice and Time


Uitgever: ARTE France / 2022
Ontwerper: The Pixel Hunt, IKO, ARTE France

Platform: PC, Mac, Android, iPad, iPhone, Switch.

Systeemeisen:
Vereist een 64-bitsprocessor en -besturingssysteem.
--- Windows 7 SP1+ - Processor: SSE2 instruction set support - 4 GB RAM - Grafische kaart: DX10 (shader model 4.0) - DirectX 10 - 1000 MB beschikbare opslagruimte.
--- MAC Big Sur

Categorie:
Historische fantasie, science fiction, tijdmanipulatie, Noord-Canada, gestileerde 3D beelden, isometrisch, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Het originele en bovennatuurlijke scenario van Inua is gebaseerd op een zeer reëel verhaal: dat van de Franklin-expeditie, een Britse missie in de 19e eeuw om het noordpoolgebied te verkennen. De missie resulteerde in schipbreuk, ziekte en muiterij. Het lot van deze expeditie is nog steeds grotendeels onbekend.

In dit mystieke spel ga je op reis naar het Canadese Verre Noorden en naar meerdere tijdperken.
Tienduizend jaar geleden leefde Nanurluk, de grote ijsbeer. Op een dag, gedreven door ambitie en de wens om hun superioriteit te bewijzen, besloten drie mensen haar aan te vallen. Na een lange en hevige jacht vermoordden ze haar, waardoor het evenwicht tussen natuur en mens werd verstoord. Nu zul je de geest van Nanurluk belichamen in haar zoektocht om de natuurlijke cyclus van de wereld te herstellen.
Beïnvloed Taïna, Peter en Simon, drie personages die meer dan een eeuw van elkaar zijn gescheiden, maar wier lot met elkaar verweven is. Maak kennis met Taïna, een hedendaagse verslaggeefster die vastbesloten is om de waarheid achter de verdwijning van de Terror te ontdekken, een van de schepen van de Franklin-expeditie.
Haar lot is op mysterieuze wijze verbonden met dat van Peter, een jonge filmmaker die verslag doet van een militaire expeditie in de jaren vijftig, en met Simon, een matroos van de Franklin-expeditie die worstelt om zijn bemanning in leven te houden.


      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.