S P E L - I N F O

         

THE ADVENTURES OF FATMAN: Toxic Revenge


Uitgever: Screen 7 / 2003, 2007
Ontwerper: Mike Doak, SOCKO! Entertainment

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- 2003 versie: Windows 95/98/2000/ME/XP - CPU Pentium 100 MHz - 32 MB RAM - 320 x 200 VGA Display - DirectX Compatible geluidskaart - 247 MB opslagruimte.
--- 2007 versie: 98/2000/XP/Vista/7 - Processor: Pentium III of AMD Athlon MMX - 250 of 500 MB RAM - Grafische kaart: VGA, ATI Radeon HD 4200 - DirectX 9 - 500 MB of 1 GB beschikbare opslagruimte - Geluidskaart: MIDI compatible.

Categorie:
Batman parodie, detective, retrostijl 2D en 2.5D cartoonbeelden, 3de persoon, point & click.

Extra info:
In 2007 verscheen een Special Edition, waarin gesproken stemmen aan het originele spel werden toegevoegd evenals een alternatief einde, 9 Eastereggs en 5 extra punten.

Beschrijving en review:
De stad Shadowlane is vrijwel vrij van criminaliteit, dankzij de inspanningen van Fatman, die overigens door niemand gewaardeerd wordt.
Op een dag is er een explosie in de cosmetische fabriek Acne Labs. Fatman gaat op onderzoek uit. De explosie heeft voor een gemuteerde superboef gezorgd: Toxicman. Dat betekent dat Fatman's luie leventje met chips voor de TV is afgelopen en hij weer aan het werk moet.

      

Fatman is een lineair, 2D retro-adventure met puzzels die gebaseerd zijn op je inventaris. Ze varieren van simpel tot complex. Sommige zijn zelfs heel origineel, zoals de pinpaspuzzel en de koude pizza puzzel. Maar als je jezelf probeert in te leven in de situatie zijn zelfs de moeilijke puzzels niet echt onoverkomelijk.
Het spel kan overigens gespeeld geworden in een "easy" en een "hard" modus, voor de beginnende en voor de gevorderde adventure speler.

      

De grafische beelden zijn gedetailleerd en getekend zoals je ze ziet in een stripboek. Het kleurgebruik is eenvoudig gehouden. In een window spelen is wel prettiger, omdat het geheel in full screen wat pukkelig aandoet.
De loopsnelheid van Fatman is aan te passen en dit kan heel handig zijn in sommige puzzels!

Dit in AGS gemaakte spel is duidelijk een parodie op Batman. Gelukkig proberen de makers niet in iedere dialoogregel grappig te zijn. De humor is gedoseerd en het spel blijft gewoon leuk om zichzelf.
Het spel uit 2003 is ondertiteld en kreeg in 2007 een update met gesproken tekst. Dit stemacteren is van goede kwaliteit.
De geluidseffecten perfect gekozen en de achtergrondmuziek is heel aangenaam. Daarbij zijn ook het volume voor stemmen en muziek apart in te stellen.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Meteen spelen?   Download de 2003 versie, op Old-Games.

Andere delen in de serie:
The Adventures of Fatman: Intergalactic Indigestion