S P E L - I N F O

         

FATE BY NUMBERS


Uitgever: Revival / 2007
Ontwerper: Revival

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows SE/XP - Processor: Pentium 4 1.6 MGz - 512 MB RAM - 128MB videokaart.

Categorie:
Detective, mysterie, onderzoek, film-noir, toekomst in jaren 50 stijl, live action, geen ondertiteling, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Privédetective Alice Sanger aanvaardt een opdracht om op het station een koffertje van iemand te stelen. Ze kent haar opdrachtgevers niet en ook de inhoud van koffertje wordt haar niet medegedeeld. Op het station blijkt haar doodgewaande ex-man het koffertje te dragen, maar voordat Alice actie kan ondernemen, wordt ze neergeschoten.
Wie is de schutter, wat zat er in dat koffertje en wat heeft haar niet-zo-dode ex hiermee te maken? Vragen die Alice probeert te beantwoorden.

      

Vier studenten van de opleiding Communication and Multimedia Design in Breda maakten als afstudeerproject deze point en click adventure in film-noir stijl. Ze richtten er zelfs een fictieve gamestudio voor op: Revival.
Jammer genoeg werd er meer aandacht geschonken aan de filmische kant van de zaak, dan aan het spel-element. Want grafisch is het allemaal prima in orde. Stijlvol met aandacht voor elk detail.
De zwart-wit beelden passen perfect bij de streng geordende en gecontroleeerde futuristische maatschappij, waarin Alice als detective rondloopt. Een stad opgebouwd uit lagen, de minder bedeelden in de donkere onderkant.

      

Het karakter van Alice wordt uitstekend geacteerd door Nicole Mischler en heeft diepgang.
Puzzels zijn er echter nauwelijks in het spel. Een enkel voorwerp dat je opraapt en gebruikt en verder is het een kwestie van praten met de juiste mensen op het juiste tijdstip.
Probleem daarbij is, dat het spel geheel Engelstalig is en zónder ondertitels. De vragen die je kunt stellen zijn aanklikbaar in tekst, maar de antwoorden zijn niet ondertiteld.
De soundtrack werd speciaal voor het spel geschreven en past uitstekend bij de sfeer van het spel.

      

Meteen spelen?    Download het gratis spel (0,8 of 1,2 Giga), via de officiële site

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.