S P E L - I N F O

         

DAEMONICA


Uitgever: Meridian 4 / 2006
Ontwerper: RA Games

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98/2000/ME/XP - Processor: Pentium3 1Ghz - 256 RAM - DirectX 9.0 - videokaart met 64 MB geheugen - 4x cd-rom drive.

Categorie:
Moordmysterie, paranormaal, middeleeuwen, met actie-elementen, geïllustreerd realisme, 3de persoon, klik & sleep en toetsenbord.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Nicholas Farepoynt, een zogenoemde Beast Hunter, arriveert in het middeleeuwse dorpje Cavorn. De burgemeester heeft hem gevraagd een gruwelijke moord te onderzoeken. Nicholas kan namelijk via de oeroude taal daemonica communiceren met de doden.
Bij aankomst krijgt Nicholas te horen dat inmiddels nog een echtpaar wordt vermist, maar dat de dader van de moord gevonden en opgehangen is. Nicholas twijfelt echter aan de schuld van de gehangene en begint aan zijn eigen onderzoek van de moordzaken.

      

Daemonica is een adventure met een paar RPG-elementen (zwaardgevechten).
Je bent voornamelijk bezig met het ondervragen van personen en het verzamelen van kruiden voor je drankjes voor verschillende doeleindes.
Je kunt sterven in dit spel, als je een verkeerde keuze maakt in de geestenwereld of tijdens de zwaardgevechten. Gelukkig is de moeilijkheidsgraad waarin je het spel speelt, aan te passen.
De puzzels zijn goed geïntegreerd in het spel en passen in het verhaal.

      

Het camerastandpunt in Daemonica is ongewoon voor een adventure, maar heel gewoon in een RPG. Je ziet Nicholas schuin van boven in vogelperspectief. Je kunt inzoomen en daarmee het camerastandpunt veranderen.
De achtergronden zijn niet 2D statisch, met een 3D rondlopend karakter. Alles is in 3D. Nadeel daarvan is dan wel, dat de achtergronden niet zo rijk en schitterend zijn uitgevoerd als bijvoorbeeld in Syberia.

De stemmen zijn goed. De muziek eveneens. Er zijn echter weinig achtergrondgeluiden om de sfeer aan te geven.
Er is veel geschreven tekst die info geeft en de onderdelen aan elkaar praat. Het gebruikte lettertype is wat moeilijk te lezen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.