S P E L - I N F O

         

CEVILLE


Uitgever: Kalypso Media / 2009
Ontwerper: Realmforge Studios

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista - CPU 1.7GHz - 512 Mb RAM - 256 Mb 3D grafische kaart, DirectX 9.0c, 2GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Fantasie, humor, complot, riddertijd, realtime 3D, gestileerde cartoon beelden, meerdere speelbare karakters, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Ceville, de tiran die het koninkrijk Faeryanis regeert, wordt op een dag opgesloten in zijn troonzaal. Zijn wachten hebben zich aangesloten bij de rebellen, die aangevoerd worden door Ceville's voormalige rechterhand Basilius.
Basilius wil zelf een grotere tiran worden dan Ceville en doet er alles aan om de verkeizing van Gwendolyn als opvolgster van Ceville te voorkomen.
Ceville, die wraak probeert te nemen op Basilius, krijgt daarbij hukp van het kleine meisje Lilly, die toevallig niets beter te doen heeft. Zij helpt Ceville ontsnappen en samen proberen ze de ambassadeurs van de diverse bevolkingsgroepen over te halen om op Gwnedolyn te stemmen.

      


De grafische 3D beelden zijn indrukwekkend. De omgevingen zijn fantasievol en nodigen uit rond te kijken en te onderzoeken. Als de personen lopen, klopt ook de schaduw die met hen meebeweegt precies.
De personen zien er leuk uit en hun uiterlijk past zelfs bij hun karakter. Ceville is een gemeen klein mannetje, de toverfee is suikerzoet en en aan ridder Ambrosius zie je zo zijn grote ego af.

      

De karakters praten zelfs, net als in het echte leven, door elkaar. Omdat het ondertiteld is, hoef je echter niets te missen. De dialogen zijn scherp en vaak humoristisch.
De muziek is goed en spannend waar het moet. Elke gelegenheid heeft een eigen deuntje.
De achtergrondgeluiden zijn onopvallend, maar wel goed. Wel is het handig om ze in het menu iets minder hard te zetten.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.