S P E L - I N F O

         

CARTE BLANCHE - episode 1: For a Fistful of Teeth


Uitgever: G2 Games / 2006
Ontwerper: Absurdus

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98/2000/XP - 900 MHz processor (2 GHz aanbevolen) - 256 MB RAM (500 MB aanbevolen) - 128 MB videokaart - 400 MB opslagruimte - DirectX 9.

Categorie:
Noir-detective, humor, Montreal rond 1924, meerdere eindes, hadgetekende zwartwit beelden, 1ste en 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
In dit volledig in zwart-wit uitgevoerde spel, speel je Edgar Delacroix. Hij komt in 1924 vers van school en wordt door zijn ouders naar de stad gestuurd om een man te worden.
In Montreal aangekomen vindt hij een baantje als assistent op een detective bureau.
Als hij begint, staat zijn naļviteits meter nog op 11, maar naarmate hij meer van het echte leven ziet, wordt dat vanzelf minder. Wel krijgt hij nog andere vaardigheden erbij zoals liegen, omkopen en buikspreken.

      

Het spel heeft een typisch soort 'film noir' humor, maar is verder zeer eenvoudig klikwerk. Als je een foute optie kiest, krijg je gewoon een nieuwe kans, totdat het goed gaat. Inventarisvoorwerpen worden automatisch gebruikt als ze in de gepreksopties verschijnen. Echte puzzels zitten niet in dit spel. Het blijft een kwestie van spreken met personen en zo nu en dan een voorwerp oprapen.

      

Grafisch gezien geven de zwart-witte fotografische beelden een aardig beeld van de jaren 20 in de vorige eeuw. De omgeving en de inrichting van de bezochte platsen zijn gedetailleerd en ogen authentiek.

De gezichten van de karakters zijn grotesque en bewegen eigenaardig tijdens het spreken.
Alle gesproken tekst is ondertiteld en ook Edgars gedachten verschijnen als tekst in beeld.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Ander spel van Absurdus:
Eye of the Kraken (gratis)