S P E L - I N F O

         

CALLAHAN'S CROSSTIME SALOON


Uitgever: Take 2 Interactive / 1997
Ontwerper: Legend Entertainment

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- DOS 5.0 / Windows 3.1/95 - Processor: 486-66 MHz - 8 MB RAM - SVGA videokaart 640x480 met 256 kleuren - 4x CD-ROM drive.

Categorie:
Science fiction, humor, aliens, universum redden, naar boekenreeks, getekend realisme, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving:
Het spel is gebaseerd op de Callahan's Place boekenreeks van de schrijver Spider Robinson.

Long Island is de thuisbasis van Mike Callahan's bar, die, net als veel andere etablissementen in zijn soort, een plek is waar mensen hun persoonlijke problemen kunnen delen met de vriendelijke, alwetende barman en hun verdriet kunnen verdrinken in alcohol. Een klein verschil tussen deze specifieke bar en de meeste anderen is de klantenkring: mythologische wezens, tijdreizigers en buitenaardse wezens voelen zich allemaal thuis bij Callahan's.
Dat geldt ook voor Jake Stonebender, een reizende gitarist met een tragisch verleden, geneigd om mensen in nood te helpen. Jake praat met de kleurrijke klanten van de bar en komt erachter dat de Goden hebben besloten dat het universum gesloten wordt, wegens geldgebrek. De vaste bezoekers van Callahan's Crosstime Saloon kunnen zich erbij neerleggen en naar huis gaan, of iets ondernemen. En dat laatste gaat gebeuren!
Iemand moet toch het universum redden? En dat mag jij als Jake Stonebender doen, in zes verschillende queestes, waarbij je New York, RoemeniŽ, de oerwouden in BraziliŽ en zelfs de ruimte en de toekomst en natuurlijk de Goden zelf bezoekt!

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.