S P E L - I N F O

         

BROKEN SWORD 3: The Sleeping Dragon


Uitgever: THQ Inc. / 2003
Ontwerper: Revolution Software

Platform: PC, Playstation 2, Xbox.

Systeemeisen:
--- Windows 98/ME/2000/XP - Processor: Pentium III 1.2 Ghz - 128 MB RAM - Videokaart: Geforce2 64 MB of gelijkwaardig - Geluidskaart - DirectX8.1 - 8x CD-ROM drive - 2 Gb opslagruimte.

Categorie:
Mysterie, samenzwering, neo-tempeliers, humor, met actie- en tijdpuzzels, 3D getekende beelden, 3de persoon, toetsenbordbesturing.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Het verhaal begint als George op weg is naar een afgelegen plek in het oerwoud van Congo. Zijn vliegtuigje wordt getroffen door de bliksem en stort neer.
Later blijkt de oorzaak van dit slechte weer, voor de nieuwe avonturen van George en Nicole te zorgen. De Neo-tempeliers hebben zich namelijk weer rond een nieuwe leider geschaard en doen pogingen kwade krachten tot leven te wekken.
George Stobbart en Nicole Collard worden betrokken bij een angstaanjagende samenzwering. Samengebracht door het lot, toeval en het intrigerende mysterie van het 'Voynich-manuscript', zullen ze sinistere krachten moeten bevechten, een duivelse bron van puur kwaad ontdekken en de mensheid redden.


      

De grote verandering in dit deel 3, is dat het geheel zich afspeelt in een 3D omgeving en dat je geen gebruik meer maakt van je muis. De toetsenbord besturing is wel even wennen en op de plekken waar je George moet laten rennen en springen, zelfs heel onhandig.

De 3d beelden op zichzelf zijn schitterend en zeer sfeervol. Zo roept Parijs bij nacht beslist een ander gevoel op, dan Parijs bij daglicht.
George en Nicole lijken uiterlijk nog steeds op hun oude 2D poppetjes, ze zijn alleen échter. En aan een sterk, grappig verhaal en de karakters is gelukkig niet getornd.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Broken Sword serie:
Broken Sword 1: The Shadow of the Templars (ook: Circle of Blood) + Directors Cut versie
Broken Sword 2: The Smoking Mirror + Remastered versie
Broken Sword 2,5: The Return of the Templars (gratis fanmade)
Broken Sword 4: The Angel of Death (ook: Secrets of the Ark)
Broken Sword 5: The Serpent's Curse