S P E L - I N F O

         

BLUE ICE


Uitgever: Psygnosis / 1995
Ontwerper: Art of Mind Productions

Platform: DOS, PC, Mac.

Systeemeisen:
--- DOS / Windows 3.1/95 - 486 DX2 66 MHz of hoger (Pentium 90 MHz aanbevolen) - 8 MB RAM (16 MB aanbevolen) - 1 MB SVGA grafische kaart.

Categorie:
Surrealistische fantasiewereld, zoektocht, 2D getekende beelden, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving en reiview:
In het koninkrijk Icia heerst wanhoop. Het kind van een koning stierf en hij gaf Orseppo de schuld. De koning verbande de onschuldige Orseppo uit het land en sinds die tijd kon zij alleen van verre toekijken hoe een opeenvolgende reeks van heersers de bevolking onderdrukte.
Maar nu is er een koning gestorven voordat zijn zoon Edward oud genoeg is de troon over te nemen. Orseppo krijgt de kans om de jongen te beïnvloeden en te onderwijzen en zo het land te bevrijden van zijn ketenen.

      

De speler krijgt de taak om als Edward de schoonheid van de wereld te leren en hem gevoelens bij te brengen. En uiteindelijk de vijf kleuren te vinden, die een gift zijn van Orseppo.
Dit doe je soms door iets simpels als het maken van een ontbijt, maar ook door geliefden samen te brengen of uit te vinden hoe muziekinstrumenten werken.

      

De diverse locaties in het spel zijn kunstwerkjes, waarin je moet vinden wat erin verborgen zit. Het is een surrealistische wereld, waar getallen deel uitmaken van de omgeving, waar meer water buiten de badkuip dan erin te vinden is en de karakters op meerdere plekken tegelijk zijn.
Je ziet een statisch beeld, waarin soms wel en soms niet meerdere karakters tegelijk aanwezig zijn, evenals een afbeelding van Hope (je poŽtische gids) en een goed verborgen vraagteken, dat je toegang geeft tot hints.
Het is een verwarrend spel dat je meteen fascineert, of dat je in afschuw meteen weglegt.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.