S P E L - I N F O

         

BEAT COP


Uitgever: Pixel Crow / 2017
Ontwerper: 11bit Studios

Platform: PC, Mac, Linux, Android, iPhone, iPad.

Systeemeisen:
--- Windows 7/8 - Processor: IntelCore2 Quad 2.7 Ghz, AMD PhenomII X4 3 Ghz - 4 GB RAM - Grafische kaart: GeForce GTX 260 1024 MB of beter - DirectX 9.0c - Geluidskaart: DirectX compatible.
--- MAC OS 10.6 - Processor: IntelCore2 Quad 2.7 Ghz, AMD PhenomII X4 3 Ghz - 4 GB RAM - Grafische kaart: GeForce GTX 260 1024 MB of beter - Geïntegreerde geluidskaart.
Aanvullende opmerkingen: Geïntegreerde grafische kaarten zoals Intel HD Graphics of Iris Graphics worden niet aanbevolen voor resoluties hoger dan 1280 x 800, omdat 30+ frames niet mogelijk zijn, afhankelijk van de prestatie.
--- LINUX Ubuntu 14.04 - Processor: IntelCore2 Quad 2.7 Ghz, AMD PhenomII X4 3 Ghz - 4 GB RAM - Grafische kaart: GeForce GTX 260 1024 MB of beter.
Aanvullende opmerkingen: Beat Cop op Linux vereist de nieuwste drivers voor je systeem, evenals SDL2 libraries, vanwege de Wwise sound plugin die gebruikt wordt.

Categorie:
Detective, mysterie, humor, straatagent simulatie, 2D of 2.5D getekende pixelbeelden, meerdere eindes, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Je speelt de rol van Jack Kelly, een voormalig rechercheur, die van moord en diefstal beschuldigd werd en nu dienst doet als straatagent. Het is je laatste kans om uit te vinden wie je erin luisde. Je hebt het niet makkelijk, je collega's zijn je vergeten, je baas is een eikel, je vrouw geeft teveel geld uit en de lokale maffia wil je hoofd op een dienblaadje. Maar New York is geen vriendelijke stad. In de duistere stegen van Brooklyn in de jaren 80, zul je elke steen moeten omdraaien om achter de waarheid te komen. En o ja, natuurlijk mag je niet vergeten gewoon je werk te doen en je dagelijke verplichte quota bonnen uit te schrijven voor foutparkeerders, voetgangers op te voeden en winkeldieven te arresteren.

      

De eerste dag op je nieuwe werk, word je wegwijs gemaakt door de collega die deze straat aan je overdraagt. Hij stelt je voor aan de diverse winkeliers en legt je meteen de spelbediening uit, wat een leuke manier is om de speler vertrouwd te maken met het spel.
Elke dag gebeuren er naast het routinewerk weer willekeurige dingen, zoals het afzetten van een plaats delict, die je aandacht vragen, dus saai wordt het nooit.
Terwijl er genoeg situaties zijn, die serieus bedoeld zijn, krijg je ook de kans om zelf te bepalen hoe je Jack laat reageren. Hij kan aardig en behulpzaam zijn, maar ook bot sarcastisch. En dit heeft consequenties. Je bondgenoten kunnen zomaar vijandig worden en je niet meer helpen in je persoonlijke zoektocht. Iedere foutparkeerder een bon geven kan onverstandig zijn. Een beetje rekening houden met een humane priester of een winkelier die je elke dag een gratis snack geeft, kan voordelen hebben.

      

Beat Cop lijkt in vele opzichten meer op een rpg, dan een adventure. In je opschrijfboekje met doelstellingen, is het belangrijker om je quota bonnen te schrijven binnen een bepaalde tijd, dan om aandacht aan je zoektocht naar de waarheid te schenken. Gelukkig zijn er ook taken die je vrijwillig doet of helemaal kunt negeren. Je hebt immers je handen al vol aan het bekijken van de omgeving en wat daarin allemaal gebeurt.
Grafisch is het spel, ondanks de retro-pixelstijl, namelijk een juweeltje. De achtergronden zijn zeer gedetailleerd, en overal waar je kijkt, beweegt het een en ander. Auto's razen langs of parkeren, voetgangers van allerlei pluimage lopen over het trottoir, de neonreclames knipperen aan de gevels van winkels, vogels vliegen rond en landen op vensterbanken. Je komt ogen te kort. En voor je het goed en wel doorhebt, gebeurt er een ongeluk en komt zelfs de pers aanrijden met camera in de aanslag. Jammer is alleen dat dit op een smartphone niet echt tot zijn recht komt. Op een groter scherm is het echter genieten.
Als je dol bent op zwarte humor en niet al te subtiele satire, kom je in dit spel wel aan je trekken. De dialogen zijn goed geschreven op de sfeer die er in de jaren 80 heerste binnen het politiecorps en de achterbuurten van een grote stad.

      

Samengevat is Beat Cop adventure-rpg hybride met vele dagelijkse taken in een fantastisch gedetailleerde en bewegende straatomgeving en tegelijk ook aandacht voor de persoonlijke problemen van de straatagent. Een spel voor mensen die van soms minder subtiele, zwarte humor houden.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.