S P E L - I N F O

         

BENEATH A STEEL SKY


Uitgever: Virgin Interactive / 1994 - Revolution / 2009
Ontwerper: Revolution Software

Platform: PC, Mac, Linux, iPhone, iPad.

Systeemeisen:
--- MS-DOS 3.3 of beter met MSCDEX - Processor: Intel i386 of beter - 2 MB RAM - VGA videokaart met 256 kleuren - CD-ROM drive.

Extra info:
De 1994 versie van het spel is sinds 2003 freeware, dus gratis.
In 2009 is een "remastered" versie uitgebracht voor iPhone en iPad, met een ingebouwd hintsysteem, verbeterd geluid en enkele toegevoegde animaties.

Categorie:
Samenzwering, science fiction, wereld redden, humor, 2D en 2.5D getekend realisme, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving:
In verre en duistere toekomst zijn er in AustraliŽ gigantische stalen steden die uitsluitend eigendom zijn van bedrijven. De steden zijn gescheiden door een gigantische woestenij die bekend staat als The Gap en waar mensen proberen te overleven, die niet in de steden willen of kunnen wonen.
Wanneer de in Gap levende gemeenschap waartoe Robert Foster behoort, wordt gedood door soldaten uit Union City die hem vervolgens gevangen nemen, verandert alles.
Na een nipte ontsnapping uit de helikopter die hem naar de stad brengt en die op onverklaarbare wijze neerstort, moeten Robert en zijn droid Joey de vervallen stad doorzoeken en proberen vriendschap te sluiten met zowel de snobistische rijken als de gefrustreerde armen. De twee proberen de stad uit te komen, maar temidden van de onbekende wereld ontdekken ze de duistere waarheid over LINC, de bizarre computer die de stad doet kloppen.

De puzzels zijn logisch en kunnen op verschillende manieren opgelost worden, meestal met dingen uit je inventaris. Het verhaal is humoristisch, de omgeving zit vol met interessante spulletjes en personen en grafisch ziet alles er prima uit voor een spel uit '94.

      


Meteen spelen?    Download de gratis 1994 versie , op GOG.com. Het spel is geschikt gemaakt voor Windows XP/7/8/10.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.