S P E L - I N F O

         

BAANTJER: De Moord in het Royal Amstel


Uitgever: Transposia / 2008
Ontwerper: Transposia

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows ME/2000/XP/Vista - 800 MHz Intel Pentium 3 - 128 MB RAM - 800 MB HD ruimte, 16x cd-romspeler - 32 bits grafische kaart - 800 x 600 beeldresolutie.

Categorie:
Detective, moordzaak, Amsterdam, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click, NL gesproken.

Beschrijving en review:
Op een avond in november wordt een bekende, mooie, steenrijke zakenvrouw dood aangetroffen in een zeer luxueus hotel van de hoofdstad. Als nieuwe rechercheur is het jouw taak om de moordenaar te vinden. Je stuit op een hele reeks verdachten met allemaal verschillende motieven, maar uiteraard helpen collega De Cock en commissaris Buitendam je bij het speurwerk.
Sommige sporen leiden naar de Amsterdamse jetset, andere dan weer naar heel marginale milieus. Onzekerheid over een testament en oude vetes doen haat en hebzucht hoog oplaaien. Achter een web van leugens, intrige en moord schuilt een vreselijke waarheid.

Onderzoek de plaats delict, zoek naar bewijsmateriaal en ondervraag verdachten en ooggetuigen efficiënt. Ontrafel het mysterie van één van de meest gecompliceerde moorden uit de geschiedenis van Amsterdam.
Je leidt het onderzoek vanuit het politiebureau van Amsterdam. In de twee aangrenzende kantoren zitten je collega's Jimmy Daalderop, forensisch expert, en Jurre De Cock, rechercheur. Je beschikt over een computer met e-mail, een telefoon, een kaart van Amsterdam, een relatiekaart en een computerprogramma om reconstructies te maken.

Ga op zoek naar alle getuigen van de moord en breng ze binnen voor verhoor. Je collega's zullen je helpen met het ondervragen. Afhankelijk van hoe jij en De Cock de vragen stellen, zullen de geondervraagden meer of minder informatie vrijgeven. Ondervraag ook de familie en collega's van de vermoorde Eva Langeveld, en check bij haar vrienden wie haar vijanden waren.

Het spel bevat de Nederlandse stemmen van de originele cast van de televisieserie en is ondertiteld.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.