S P E L - I N F O

         

AZTEC: The Curse in the Heart of the City of Gold


Uitgever: Cryo Interactive / 1999, DreamCatcher Interactive / 2000
Ontwerper: France Telecom Multimedia, Cryo Interactive Entertainment

Platform: PC, Mac, Playstation, iPad, iPhone.

Systeemeisen:
--- Windows 95/98 - Processor: Pentium 166 MHz - 32 MB RAM - 8 MB opslagruimte - 8x CD-ROM drive - DirectX 6 - Videokaart: SVGA 2 MB geheugen en 65 duizend kleuren.

Categorie:
Historisch, educatief, Azteken, Mexico, moordcomplot, geïllustreerd realisme, slideshow, 1ste persoon, point & click, NL ondertiteld.

Extra info:
In 2000 in de VS voor Mac en iOS uitgegeven onder de titel The Sacred Amulet.

Beschrijving:
Het is 1517. Een jonge Azteekse jager uit het dorp Atoyac (in de buurt van Tenochtitlan), genaamd Kleine Slang, is op jacht. Hij ziet een edelman, dodelijk gewond door de Otomi-krijger Mountain Head. De stervende edelman geeft hem een ??sierlijke halsketting en spreekt de naam Tlatli uit.
Little Serpent wordt beschuldigd van de moord. Nadat hij verneemt dat zijn ouders zijn gegijzeld en het land is aangetast door een vreemde ziekte, gaat hij op zoek naar de dichter in Tlatelolco.
Met Mountain Head nog steeds op zijn hielen, infiltreert hij het paleis van Moctezuma. Hij heeft maar een beperkte tijd om de aard van de ziekte te ontdekken, voordat zijn ouders moeten worden opgeofferd. Little Serpent vindt een link naar verschillende halskettingen en gaat de tempel van het CeremoniŽle Centrum binnen, waar een edelman en priesteres verantwoordelijk zijn voor de ziekte, in een poging de keizer omver te werpen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.