S P E L - I N F O

         

A PAINTER'S TALE: Curon, 1950


Uitgever: Monkeys Tales Studio / 2021
Ontwerper: Monkeys Tales Studio

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows 7 SP1+ of later - Processor: 3,5 Ghz Dual Core - 4 GB RAM - Grafische kaart: 6GB video board (shader model 4.0) - DirectX 11 - 7 GB beschikbare opslagruimte.
--- MAC OSX 11.0 of later - Processor: 3,5 Ghz Dual Core - 4 GB RAM - Grafische kaart: 6GB video board (shader model 4.0) - 7 GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Historisch drama, achtergrond getekend realisme, 'lego'-poppetjes, realtime 3D, 3de persoon, toetsenbordbesturing.

Beschrijving:
De klokkentoren die uit het meer komt, is het laatste aandenken aan het oude dorp Curon, dat in 1950 door het water van het meer van Reschen onder water kwam te staan als gevolg van de bouw van een dam, ondanks het protest van de burgers.
De plannen voor de dam begonnen tijdens het fascistische tijdperk, in strijd met de belangen van een grote industriŽle groep en het welzijn van de dorpelingen, die gedwongen werden hun huizen en weilanden te verlaten.

De hoofdpersoon van het spel is een schilder die het huidige Curon Venosta bezoekt, het nieuwe dorp dat na de overstroming naast het stuwmeer is gebouwd. De schilder wordt door een mysterieuze vrouw het meer in gesleurd en wordt wakker in het verleden, in het oude dorp Curon zoals het was voor de overstroming. Om hem heen de dorpelingen die destijds getuige waren van de tragische gebeurtenis.
Een verhaal waarin geschiedenis en fictie elkaar overlappen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.