S P E L - I N F O

         

ANKH 3: Battle of the Gods


Uitgever: Xider, BHV Software / 2009
Ontwerper: Deck 13

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows 2000/XP/Vista - 1.5 GHz processor (2 GHz aanbevolen) - 256 MB RAM (512 MB aanbevolen) - 64 MB videokaart (128 MB aanbevolen).
--- MAC OS X 10.4.11 of hoger.

Extra info:
Download hier patch 1.0.1 als je een oude Duitse versie van het spel speelt. De patch herstelt onder andere twee doodlopende wegen.

Categorie:
Humor, historisch Egypte, vloek, handgetekende 3D cartoonbeelden, meerdere speelbare karakters, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Er zijn twee maanden voorbij gegaan, sinds Assil en Thara hun eigen huisje betrokken en een normaal rustig leven probeerden te leiden. Dan vallen er ineens brandende meteorieten uit de hemel op hun huis. De Goden zijn na 1000 jaar weer toe aan een wedstrijd die de heerschappij over Egypte moet bepalen. Seth is hierbij favoriet en dat kan natuurlijk niet toegestaan worden. De God Horus, die in de ANKH is opgesloten, ontwaakt en wil dat Assil hem helpt om de wedstrijd te winnen.
Er zit niets anders op dan uit het brandende huis te ontsnappen en naar Luxor te gaan, waar een Magische Poort naar het Hotel is, waar de Goden verblijven. Uiteraard klinkt dit allemaal eenvoudiger dan het uiteindelijk is en zal Assil de nodige problemen moeten oplossen eer Seth verslagen wordt.

      

Deel 3 in de serie speelt zich in geheel nieuwe omgevingen af, zoals Assil's huis, Luxor, en het Godenhotel, waar je niet alleen de Egyptische afdeling, maar zelfs de verblijfplaats van de Noorse Vikinggoden bezoekt.
Wel is Thara ook weer van de partij, maar alleen in het eerste stukje speel je beurtelings als Assil en Thara en heeft Thara nog een kleine rol aan het einde. Voor de rest is het Assil die oude en nieuwe karakters ontmoet en de problemen oplost.
Het spel is dan ook zelfstandig te spelen, zonder kennis van voorgaande delen. Al mis je dan wel bijvoorbeeld de grap met de tandeloze krokodil.

Ook in dit deel natuurlijk weer de mooie beelden, ingenieuze en leuke puzzels en de nodige humor.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Eerdere avonturen van Assil en Thara in:
Ankh: Reverse the Curse
Ankh 2: Heart of Osiris