S P E L - I N F O

         

1 ½  (Anderthalb) RITTER: Auf der Suche nach der hinreißenden Herzelinde


Uitgever: Warner Bross Interactive Entertainment / 2008
Ontwerper: Daedalic Entertainment

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista - Pentium 1 Ghz of gelijkwaardig - 512 RAM - DirectX compatible grafische kaart met 64 MB geheugen - DirectX compatible geluidskaart - 2 GB vrije opslagruimte.

Categorie:
Cartoon, humor, middeleeuwen, naar gelijknamige film, 2D en 2.5D handgetekende beelden, minigames, 3de persoon, point& click.

Extra info:
Het spel is Duits gesproken en ondertiteld.

Beschrijving en review:
Ridder Lanze, de beste zwaardvechter van het land, is heimelijk verliefd op prinses Herzelinde. Groot is dan ook zijn vreugde als hij benoemd wordt als persoonlijke lijfwacht van de mooie prinses. Op een dag wordt de prinses echter door de Zwarte Ridder ontvoerd, nadat hij Lanze heeft uitgeschakeld met een alcoholhoudend drankje.
Lanze komt weer bij in de kerker en wil niets liever dan zijn prinses zoeken. Daarvoor heeft hij echter de hulp nodig van ridder Erdal, die zich alles behalve ridderlijk volgens de erecode gedraagt.

      

De puzzels in het spel zijn voornamelijk gebaseerd op het zoeken en gebruiken van voorwerpen. Ze zijn niet al te moeilijk, en middels de hints in de dialogen wel duidelijk, al is het een enkele keer wel een kwestie van gewoon maar alles op alles proberen.
Er zitten enkele minigames in het spel, zoals paardenkwartet, haantjesroulette en zwaardvechten die niet moeilijk, maar ook niet bijzonder leuk zijn. Je kunt ze niet overslaan, maar wel vaker vanuit het menu spelen, nadat je ze eenmaal gedaan hebt.
In het spel kom je ook andere sprookjesfiguren tegen zoals Hans en Grietje en Robin Hood, die je ook zult moeten helpen voordat je verder kunt met je zoektocht naar Herzelinde. Je treft karakters uit de spellen "Edna and Harvey" en uit "The Whispered World". Voor spelers die deze adventures niet kennen, maakt het verder niet uit en voor de anderen is het een leuke sport om ze als zodanig te herkennen.

      

De middeleeuwse sfeer is prima neergezet in de mooie, gedetailleerde achtergronden, die opgefleurd worden met kleine animaties. Het geheel is in 2D en dat past er perfect bij. De karakters zijn iets minder gedetailleerd, maar grappig is wel dat ook in de cartoonfiguren, de filmacteurs duidelijk herkenbaar zijn. De animaties in de tussenscènes en van de lopende karakters zijn niet erg vloeiend en dat is jammer. Het had beslist beter gekund, waardoor ook die mooie achtergronden beter tot hun recht waren gekomen.

In het spel zijn voor de hoofdrolspelers de stemmen van de filmacteurs gebruikt. Nadeel daarvan is, dat deze acteurs geen ervaring hebben met het synchroon inspreken van tekenfilmfiguren. Vooral bij ridder Lanze is dit storend. Vooral omdat de tekst veelal vlak en zonder enthousiasme of inlevingsvermogen wordt uitgesproken. Gelukkig doet ridder Erdal het beter en zet hij zijn karakter overtuigend neer. De dialogen zijn op zich wel grappig en het is dan ook jammer dat die niet beter tot zijn recht komen.
De muziek is eveneens uit de film afkomstig en er klinken dan ook aardige deuntjes die nergens teveel op de voorgrond treden.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.