S P E L - I N F O

         

THE 7th GUEST


Uitgever: Virgin Interactive / 1993 (DOS), 1994 (Mac), 1995 (Windows), 2010 (iOS en android), 2013 (Linux).
- Mojo Touch / 2019
Ontwerper: Trilobyte

Platform: DOS, Mac, Windows, Linux.

Systeemeisen:
--- MS-DOS 5.0 of windows 95 (in een latere versie) - processor 486SX 20MHz - 4MB RAM - 16-bit SVGA videokaart met 1MB geheugen - 16 bit PCM geluidskaart - 10MB HD ruimte.
--- MAC 68030 of 68040 20 MHz of hoger - System 7.0 of hoger - 8MB RAM - CD-ROM drive 32-bit addressing aan.

25th anniversary versie uit 2019:
--- Windows 7/8/10 - Processor: 1.8 GHz - 1024 MB RAM - Grafische kaart: 100% OpenGL compatible - 2 GB beschikbare opslagruimte.
--- MAC OS X 10.8+ - Processor: 2 GHz - 1 GB RAM - Grafische kaart met 1GB RAM - 2 GB beschikbare opslagruimte.
--- LINUX Ubuntu 16.04 LTS 64-bit (32-bit niet ondersteund) - Processor: 2 GHz - 1 GB RAM - 3D Grafische kaart - 2 GB beschikbare opslagruimte.

Extra info:
Het originele spel kan met behulp van ScummVM onder Windows XP gespeeld worden.
Power Mac gebruikers worden geadviseerd QuickTime 2.1 te gebruiken.

Categorie:
Horror, spoken, casual puzzels, geïllustreerd realisme, slideshow, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving en review:
In speelgoedland was Henri Stauf een begrip. De begaafde speelgoedmaker had 70 jaar geleden een bloeiende speelgoedfabriek. Maar de kinderen aan wie hij zijn speelgoed verkocht, stierven een voor een. Op een dag nodigde hij zes mensen uit voor een etentje in zijn landgoed op een heuvel. Hij beloofde hen rijkdom of macht. Van de zes mensen werd daarna nooit meer iets vernomen.
Nu, 70 jaar later, bezoek jij het verlaten huis. Plotseling wordt je terug getransporteerd in het verleden. Je wordt aangesproken met "Ego" en met en met krijg je van de geesten die het huis bevolken te horen wat er allemaal die fatale avond gebeurde. De verhalen van hun dood hebben allemaal iets te maken met een geheimzinnige zevende gast.

      

De puzzels in het spel zijn niet geïntegreerd in het verhaal. Het zijn op zichzelf staande, klassieke, logische puzzels, zoals schaakpuzzels, woordpuzzels en schuifpuzzels. De spelregels van de puzzels worden overigens niet uitgelegd. Door proberen moet je er zelf achter komen wat de bedoeling is. In de bibliotheek is wel een boek te vinden met hints en de mogelijkheid de puzzels automatisch op te lossen.
Elke keer als je een puzzel oplost, krijg je meer te horen van het achtergrondverhaal of krijg je toegang tot een ander gedeelte van het huis. Omdat het spel niet lineair is en je de verhalen dus niet in de juiste volgorde hoort, is het soms moeilijk te volgen.

      

Toen de 7th Guest in 1993 uitkwam, was het een technisch hoogstandje op grafisch gebied. SVGA beelden in een hoge resolutie en full motion video in de overgangs animaties tussen de 22 kamers die je kunt bezoeken. Een geanimeerde skelethand die je als cursor al klikkend door het spel hielp. Geanimeerde puzzels, hotspots en een plattegrond. Het was allemaal nieuw en opwindend. Het spel maakte in feite reclame voor de mogelijkheden van de CD-rom, die toen net op de markt verscheen.
Voor de speler zijn de steeds herhaalde filmpjes bij de overgang naar een volgende kamer op d'n duur wel vervelend. Gelukkig kun je deze "transitions" in het optiemenu uitzetten.

De tweede cd die bij het spel geleverd wordt, is een audio cd en bevat de volledige soundtrack. In het spel zelf zijn naast de uitstekende muziek ook gesproken stemmen. Maar die zijn niet van al te beste kwaliteit. Ze klinken onnatuurlijk en onprofessioneel ingesproken en worden soms door de achtergrondmuziek overstemd. De stem van Stauf past overigens als enige wel bij de horrorsfeer.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Meer avonturen in Henri Staufs landhuis:
The 11th Hour