GAEA FALLENWalkthrough door Marjo © 2004 www.adventurespel.nl

Uitgever: Amanda Fae
Ontwerper: Amanda Fae/2002

Voor spelbeschrijving en screenshots, ga naar: Marjo's Spel-Info.Deel 1: Lamia de Wijze
Deel 2: Vivia, Koningen van de Nymfen
Deel 3: Phoenix de Voortreffelijke
Deel 4: De BevalligenIntro

Midden in de nacht hoort Eve, een naaister, een stem, die haar zegt dat ze is uitverkoren om iedereen te redden van de dood. Gaea's hart is gestolen uit de Ethereal Garden en de Mannabomen zijn verwoest. Alleen de Boom de Doods staat nog in de tuin. Hij zal zijn wortels uitspreiden en dat zal het einde van Gaea (Moeder Aarde) zijn. Eve is uitgekozen om het Hart terug te vinden. Als eerste moet ze Lamia, van wie Eve denkt dat het een bloeddorstige sirene is, bezoeken. Als bewijs dat het geen droom is, zal ze in haar kamer een munt vinden met de beeltenis van Gaea erop.Deel 1: Lamia de Wijze  

Eve's huisje
In de slaapkamer staat links boven in de hoek een tafeltje met een potje lucifers. Neem een lucifer (match) mee en verlaat de kamer.
Raap in de woonkamer het steenkooltje (lump of coal) op, dat voor de haard op de grond ligt. Kijk dan onderaan in de lade van het kastje, dat naast het raam tegen de muur hangt. Eve ziet hier de munt (coin) waarover in haar droom gesproken werd. Raap hem op.
Eve zucht en begrijpt dat het geen droom was. Ze zal op zoek gaan naar Lamia. Maar eerst wil ze wat meer informatie gaan zoeken in de bibliotheek van Clearwater. Verlaat het huis.

Loop naar links, naar de tuin achter het huis. Tegen de rode boom staat een stamper (pestle). Raap hem op.
Pluk de top uit de voorste krop sla (lettuce) in de moestuin.
Loop dan terug naar de voorkant van het huisje.
Loop vervolgens naar beneden en Eve komt bij een groepje bomen.
Ga hier naar links, naar het dorp.

Clearwater dorp
In het dorp zie je een rozenstruik tegen de gevel van een huis groeien. Pluk een roos (rose)
Loop dan het rechter gebouw in. Dit is de bibliotheek. Praat hier met Simon en bekijk dan de boeken in de boekenkast. Je vindt links onderaan een boek met toverspreuken (Book of Spells). Hierin staat hoe je een Phoenix moet oproepen, hoe je vloeibaar goud maakt en hoe je de Vlam des Doods moet uitmaken.
Rechts boven staat een boek met symbolen, waarin je het symbool voor Leven (Life) kunt vinden.
Verder staat in het boek rechts onder, wat je aan de Bevalligen (Graces) moet geven als je hen ontmoet.

Verlaat de bibliotheek en ga het middelste huis in. Dit is Oderte's winkel. Kijk op de onderste plank in het midden. Hier staat een Windzak (Bag of Wind). Oderte zegt dat hij hem wel wil ruilen. Bied hem je munt aan (klik met de munt op de windzak) en je krijgt de Windzak (Bag of Wind).
Links achteraan in de hoek staat een grote mand met afval. Haal hier een gouden naald (golden needle) uit. Verlaat de winkel.

Kust
Loop vanaf het dorp naar het zuiden tot op het strand. Loop langs het strand naar rechts, totdat je bij de rotsen komt. Aan de voet van de rotsen ligt een schelp (seashell). Raap hem op. Eve luistert naar het geluid dat de schelp maakt. Ze hoort: "seeeee". Dan legt ze de schelp weer neer.
Loop nu over het strand naar links, tot je bij een oude zeilboot komt. Kijk erin en Eve vindt een
gescheurd net (tattered net).
Stap de boot in (handicoon) en gebruik de windzak op de zeilen.
De boot zeilt naar een eiland aan de andere kant van de zee.

Eiland
Stap bij het eiland aangekomen uit de boot (handicoon) en loop verder naar rechts tot bij het struikje met de bloemen. Pluk een Heliotroop bloem.

Loop dan 1 scherm naar links en daarna naar achteren, naar de grot in het midden van de berg. Hier zweeft je Lamia. Praat met haar. Ze vertelt dat de Ethereal Garden vervloekt is. Dat alleen de Bewakers (guardians) de weg weten en dat zij de sleutel heeft die de Poort er naar toe kan openen. Maar dan moet Eve wel bewijzen dat zij werkelijk de 'gekozene (chosen one)' is, door een raadsel te benatwoorden.
Als Lamia haar raadsel opgeeft, krijg je een schermpje waar je het antwoord moet intypen. denk aan de schelp en tik SEE in. Dit is het goede antwoord. Lamia accepteert Eve als de sterfelijke die de zaden van de Mannabomen in de Ethereal Garden kan planten. Hiertoe moet ze van elk van de Bewakers een Zaad krijgen. Er zijn 5 bewakers: Lamia, Vivian, Phoenix, de Bevalligen (Graces) en de Dood (Death). Maar de Dood moet Eve vermijden.
Lamia opent de Poort (Portal) naar de Ethereal Garden, die zich op het vasteland bevindt waar Eve vandaan komt. Dan verdwijnt Lamia in het niets.

Loop de grot in. Er staan muurschilderingen op de wand van de grot. Ook zie je vage witte strepen. Dit si zwavel.Haal wat zwavel (sulphur) van de wand af. Raap dan het Zaad van Wijsheid (Seed of Wisdom) op en verlaat de grot.

Loop naar de boot en zeil met behulp van de windzak terug naar het vasteland.Deel 2: Vivia, Koningin van de Nymfen.  

Op het vasteland aangekomen, stap je uit de boot. Loop alsmaar naar links en omhoog, totdat je bij een verlaten stukje strand komt, waar een grote platte ronde schijf ligt. Dit is de Poort (Portal). Loop over de Poort en Eve wordt getransporteerd naar de Ethereal Garden.

Ethereal Garden
Raap de granaatappel (pomegranate) op, die links vooraan op de grond ligt.
Loop dan naar achteren, tussen de gele muren door, de tuin in. Je ziet hier 1 boom en 5 zandhopen. Plant je Zaad van Wijsheid (Seed of Wisdom) in de zandhoop midden achter (Je kunt hem maar op 1 plek zaaien). Verlaat dan de tuin en ga via de Poort (Portal) weer terug naar het strand.

Dorp
Ga naar het dorp en loop Odert's winkel in. Ruil hier de Windzak (Bag of Wind) tegen de Onzichtbaarheidsmantel (Coak of Invisibility) (Klik met de windzak op de mantel).
Verlaat dan de winkel.

Loop naar beneden en naar rechts, totdat je een Haas ziet, die voor een doos met een luifel zit. Praat met hem. Hij zegt dat ze behoefte heeft aan groenvoer. Als je hem sla brengt zal hij een cake voor je bakken, of in ieder geval ingrediŽnten mixen. Als een Haas dat doet wordt het namelijk Magisch.
Geef de sla uit je inventaris aan de Haas. Hij is je nu iets schuldig.

Loop naar de witte rotsen aan het strand. Kijk ernaar. Eve ziet dat iets op geschreven staat en bekijkt het nader. Het blijkt een soort puzzel in een ovaal te zijn. Klik op de stukjes symbolen in het ovaal, totdat ze samen het symbool voor 'leven' vormen, zoals je dat in het bibliotheekboek zag. Klik dan op het vinkje om je keus te bevestigen.
Het ovaal blijkt een deuropening te zijn en Eve gaat naar binnen, de grot in. Raap hier Staf van Genezing (Staff of Healing) op en schraap ook wat van dat vreemde witte spul (white substance) van de muur. Verlaat dan de grot.

Loop naar boven, over een pad tussen struiken, totdat je een Nymf met vleugeltjes ziet, die Eve de weg verspert. Praat met de Nymf. Ze bewaakt de ingang naar de Pool of Life. En mensen mogen hier niet komen. Maar als Eve haar het sap van een granaatappel wil gven, kijkt ze wel even de andere kant op. Geef de Nymf dus de granaatappel uit je inventaris en loop verder. De nymf zegt nog, dat je een kwikzilver hagedis (lizard) kunt zien als je even wacht.

Loop naar de poel water en ga achter het grote rotsblok staan wachten. Na een poosje komt inderdaad een hagedis tevoorschijn om uit de poel te drinken. Doe je Onzichtbaarheidsmantel (invisibility cloak) om en loop naar de hagdis toe. Hij zal je niet zien. Gooi dan het oude net over de hagedis heen. Pluk een kwikzilveren schub (quicksilver scale) van de hagedis en laat hem dan weer gaan. Trek je Onzichtbaarheidsmantel uit, door in je inventaris het groene kruisje te pakken en daarmee op Eve te klikken.

Duik de Pool of Life in (handicoon). Eve zwemt naar het rijk van de Nymfen.
Helemaal rechts in beeld, bij de poel, staat een Myrtlestruikje. Pluk een Myrtle bloem. Loop dan naar achteren, naar het kasteel. Gebruik het handicoon op het midden, om naar binnen te gaan.
Praat hier met Vivia, Koningin van de Nymfen. Vivian vertelt dat haar nymfen van de Eeuwige Bron gedronken hebben. De Bron die door de Dood vergiftigd is. Zodat de nymfen nu ernstig ziek zijn. Als eve haar iets kan brengen om de nymfen te genezen, zal Vivia haar de Zaad des Levens (Seed of Life) geven.
Geef Vivia de Staf van Genezing (Staff of Healing) uit je inventaris.
Eve krijgt de Zaad des Levens (Seed of Life) en ook nog een sleutel (key) van Vivia's schatkist. eve mag 1 voorwerp uit de kist halen. Gebruik de sleutel om de schatkist te openen, die links tegen de muur staat. Haal de vijzel (mortar) eruit.
Verlaat het Rijk van de Nymfen.Deel 3: Phoenix de Voortreffelijke.  

Ga via de ronde schijf naar de Ethereal Garden en plant het Zaad des Levens in de zandhoop links onder. Verlaat dan de tuin weer.

Loop terug naar de Haas. Eve wil de Haas nu levend goud (living gold) laten maken maken. (Het recept staat in het bibliotheekboek).
Open je inventaris. Stop de kwikzilveren schub (quicksilver) en de zwavel (sulfur) in de vijzel. Zet de stamper (pestle) erin en geef het geheel aan de Haas. De Haas mengt het magische geheel en geeft Eve daarna de vijzel en Levend Goud (living gold) terug.

Loop naar Eves huisje.
Strijk in je inventaris de lucifer (match) tegen de flint. Gooi de brandende lucifer in de haard (fireplace). Het vuur begint te branden.
Gooi nu het Levende Goud in het vuur om de Phoenix op te roepen.
De Phoenix komt en Eve vraagt zjin hulp. De Phoenix zegt dat Eve door het vuur naar hem toe moet komen, want zelf kan hij zijn woonplaats op dit moment niet verlaten.
Loop het vuur van de haard in (handicoon).

Praat met de Phoenix in zijn vurige woonplaats. Hij zegt dat er een Vlam des Doods op zijn altaar brandt en dat hij daarom zijn woonplaats niet kan verlaten. Hij vraagt of Eve die vlam kan verwijderen in ruil voor zijn Zaad van Voortreffelijkheid (Seed of Trancendence). Eve kan zijn woonplaats nog 2 maal bezoeken, langer kan hij de weg niet open houden.
Loop naar beneden en verlaat de Phoenix.

Ga naar Odert's winkel en ruil hier de Onzichtbaarheidsmantel weer om voor de Windzak (Bag of Wind). Verlaat de winkel

Ga naar het strand en gebruik de Windzak op de zeilen van de boot. Zeil naar Lamia's eiland. Haal hier in de grot nog wat zwavel (sulfur) van de wand. Zeil dan terug naar het vaste land

Ga via de haard weer naar de woonplaats van de Phoenix. Kijk hier in je inventaris en stop de zwavel (sulfur), het kooltje (coal) en het vreemde witte spul (white substance) in de vijzel (mortar). Stop dan de stamper (pestle) in de vijzel en Eve zal alles door elkaar roeren.
Gooi het mengsel (mixture) op de Vlam des doods, die op de zuil brandt.
De Vlam des Doods verandert van kleur en brandt weer als de Vlam van Voortreffelijkheid.
Praat met de Phoenix. Hij geeft Eve zijn Zaad van Voortreffelijkheid (Seed of Transcendence). Verlaat daarna de Phoenix.Deel 4: De Bevalligen  

Haal in Eve's huisje het goudklompje (lump of gold) uit de haard, waar nu het magische vuur niet meer brandt.Verlaat het huisje.

Ga naar de Ethereal Garden en plant de Zaad van Voortreffelijkheid (Seed of Transcendence) in de zandhoop linksonder. Verlaat dan de tuin weer.

Ga naar Oderts winkel. Ruil hier het goudklompje voor de zak met gezeefd Donderstorm poeder (sieve powder), die op de bovenste plank, tweede van links staat. Verlaat de winkel weer.

Ga naar rechts en zoek in het bos de boom met de oranje appels. Pluk een appel apple).

Ga omhoog naar het noorden en loop over de kale vlakte naar rechts, totdat je bij een grote platte stenen cirkel komt, die naast een rotsblok in het gras ligt.
Bekijk de inscriptie op het rotsblok. Er staat:"Aan de rand van Gaea wacht de Cirkel van het Ochtendgloren. Als de regen valt en de regenboog verschijnt, zal een sprenkeling van Heliotrope het pad openen."
Gooi het zakje donderstorm poeder (sieve pouch) in de cirkel. Na de regen en storm verschijnt een regenboog. Gooi de Heliotrope bloem in de regenboog. Het pad naar de Bevalligen (graces) ligt open voor Eve.

Loop de regenboog in.
Eve komt op een plek waar 3 bevallige vrouwen naast een spinnewiel liggen. Praat met ze.
Eve kan de Zaad van Welbehagen (Seed of Wellbeing) krijgen als de Bevallige weer kunnen spinnen om zo de kwaliteit van leven van de mensen te regelen. Iemand heeft op het spinnewiel een Kwade Naald gezet en daarmee willen ze niet spinnen.
Vervang de Kwade Naald door de Gouden Naald uit je inventaris.
Praat daarna weer met de Bevalligen.
Ditmaal zeggen ze dat Eve pas na het geven van een passend geschenk, aan elk van de Bevalligen, haar Zaad kan krijgen.
Geef Charity een appel, geef Love een roos en geef tenslotte Beauty de myrtle bloem.
Praat dan nogmaals met ze en Eve zal haar Zaad van Welbehagen (Seed of Wellbeing) krijgen. Verlaat de Bevalligen (Graces).

Ga via de witte cirkel op het strand nogmaals naar de Ethereal Garden. Plant de Zaad van Welbehagen in de overgebleven zandhoop.
Een stem vertelt Eve dat ze terug moet komen als alle Manna Bomen gegroeid zijn.
Verlaat de tuin en keer meteen weer terug.
Verlaat nogmaals de tuin en kom ook ditmaal terug.
ALs de Manna Bomen hun volledige wasdom bereikt hebben, zal in het midden de Ethereal Boom verschijnen.
een stem bedankt Eve en wil haar een beloning geven: Een leven vol avontuur. Eve wil dat niet. Ze wil gewoon rustig in Clearwater als naaister blijven werken. De stem geeft Eve tot middernacht de tijd om zich te bedenken.

Verlaat de Ethereal Garden en loop terug naar het dorp. Hier komt Eve Simon tegen, die op het punt staat Clearwater te verlaten.
Je kunt nu kiezen om Simon gedag te zeggen, of te vragen of je met hem mee mag.........................................KopiŽren en/of wijzigen van Marjo's walkthroughs is niet toegestaan.
Vraag toestemming om naar een walkthrough te linken.