S P E L - I N F O

         

VOODOO KID


Uitgever: Infogrames Europe SA / 1997, 2021
Ontwerper: Infogrames / Digital Theory Ltd

Platform: PC

Systeemeisen:
--- 1997: Windows 3.1/95 - 75 MHz processor (100 MHz aanbevolen) - 8 MB RAM (16 MB aanbevolen) - 4x CD-ROM drive.
--- 2021: Windows 7 - 1 GHz Processor - 128 MB RAM - Grafische kaart: elke 3D of onboard compatible met DirectX 9.0c, 100% OpenGL capable - 3 GB beschikbare opslagruimte - Geluidskaart: 100% DirectX 9 compatible.

Categorie:
Horrorfantasie, zombieschip, ontsnappen, 2D en 2.5D handgetekend beeld, casual puzzels, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Bij aanvang van het spel mag je kiezen of je als meisje of jongen verder speelt. Je krijgt geen naam en heet alleen Kid. Je keuze maakt niets uit voor het spelverloop.

Je ligt in bed een boek te lezen over piraten en de kwaadaardige Baron Saturday, King of the Zombies. Geeuwend en met ogen die nauwelijks in staat zijn om op de pagina te focussen, laat je het boek op de grond glijden en daarna neemt Baron Saturday je mee in zijn nachtmerrieachtige wereld.

Je wordt wakker in het ruim van het schip, waar je de zombiebutler van Baron Saturday ontmoet.
Nadat je hem geholpen hebt bij het vinden van de hoed van Baron Saturday, besluit de butler dat jij de juiste persoon bent, om de zielen die door de baron zijn gevangengenomen, te bevrijden. Om dit te doen, moet je een plattegrond samenstellen, zodat jij het schip naar het land van de levenden kunt leiden. De Baron is nu op weg naar het eiland van de verloren zielen.
Je taak bestaat uit het doorzoeken van alle ruimtes op het schip om stukjes van die kaart te vinden. Daarbij moet je de vallen ontwijken, die de baron geplaatst heeft. De butler zal je helpen door hints te geven.
Na het veranderen van de koers van het schip, onthult de butler dat de baron het schip telepathisch bestuurt! Nu moet je ook nog de baron verslaan om de koers te kunnen veranderen. Is dat ook gelukt, dan kun je in de mast klimmen om de zielen te bevrijden.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.