S P E L - I N F O

         

VIRTUAVERSE


Uitgever: Blood Music / 2020
Ontwerper: Theta Division

Platform: PC, Mac, Linux.

Systeemeisen:
--- Windows 7 - Processor: 2 Ghz - 2 GB RAM - Grafische kaart: Intel HD 3000 - DirectX 9.0 - 2 GB beschikbare opslagruimte.
--- MAC OS X 10.7 - Processor: 2 Ghz - 2 GB RAM - Grafische kaart: Intel HD 3000 - 2 GB beschikbare opslagruimte.
--- LINUX Ubuntu 64-bit - Processor: 2 Ghz - 2 GB RAM - Grafische kaart: Intel HD 3000 - 2 GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Science fiction, futuristisch, cyberpunk, zoektocht, getekende 2D of 2,5D retrobeelden, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
In een redelijk nabije toekomst, waar één superieure intelligentie boven alle andere AI's heerst, heeft de regering iedereen aangesloten op een neuraal netwerk. Deze kunstmatige intelligentie (AI = artificial intelligence) heeft controle op de geest van de mensen en slaat alle persoonlijke ervaringen en gegevens op.
Buitenbeentje Nathan heeft zich aan deze controle weten te onttrekken en leeft als smokkelaar van gemodificeerde hardware en gekraakte software. Uitgerust met een aangepaste headset, is hij een van de weinige die AVR kan uitschakelen en de realiteit kan zien voor wat het werkelijk is.
Nathan deelt een appartement met zijn vriendin Jay, een getalenteerde AVR-graffitikunstenaar wier drones techno-kleuren in de hele stad te zien zijn.
Op een ochtend wordt Nathan wakker in een leeg appartement en ontdekt hij een cryptische boodschap op de badkamerspiegel.
Nathan heeft per ongeluk zijn headset gebroken en is losgekoppeld van het netwerk, maar vastbesloten uit te zoeken wat er met Jay is gebeurd. Hij begint aan een ongelooflijke reis met hackersgroepen en gilden van AVR-technomancers en bezoekt hardware-begraafplaatsen, digitale archeologiesites, cryptoshamstammen en ziet de losbandigheid in de virtual reality wereld.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.